Ολοκληρώθηκε η 46η ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Ηπείρου

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου, διατηρώντας ωστόσο τη θέση του Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

  Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023 την 46η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στο ξενοδοχείο Epirus Palace Congress & Spa στα Ιωάννινα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ., ενώ θα διατηρήσει τη θέση του Μέλους Δ.Σ. Η επίσημη υποβολή της παραίτησης θα γίνει στο επόμενο Δ.Σ. της Τράπεζας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Ζωνίδης ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Τράπεζας, τη Διοίκηση, τον Στρατηγικό Επενδυτή και τους συνεργάτες για το εξαιρετικό τους έργο και την αφοσίωσή τους στο όραμα της Τράπεζας. Στη συνέχεια, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. δήλωσε:

  «Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος διάρκειας 20 και πλέον χρόνων. Στη μέση της παρούσας θητείας για την οποία μου κάνατε την τιμή να με εκλέξετε ως πρώτο μεταξύ ίσων σύμβουλο και παρεπόμενα πρόεδρο του Δ.Σ., σας γνωρίζω την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

  • Στα 23 αυτά χρόνια ασχολήθηκα με σοβαρότητα, φιλότιμο, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και θα ήθελα ειλικρινά, η Τράπεζα Ηπείρου να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία της και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, και πιστεύω ότι σε αυτό θα συντελέσει η ανανέωση του Δ.Σ. Η εικόνα της Τράπεζας σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της πριν από 20 χρόνια.

  Η Τράπεζα από μια μικρή συνεταιριστική έγινε ίσως η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, για την ανοδική πορεία της Τράπεζας και το σπουδαίο αποτύπωμά της στην κοινωνία και οικονομία του τόπου.

  • Και όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να έχουν επιτευχθεί χωρίς τη δική σας συνεχή και ενεργή στήριξη και συμμετοχή. Δώσατε μέλλον και προοπτική και σε εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες στα χρόνια της κρίσης βρήκαν στήριξη και καταφύγιο στην Τράπεζά μας.

  Υπηρέτησα τον θεσμό των συνεταιριστικών τράπεζων με όλες μου τις δυνάμεις και θεωρώ εκ του αποτελέσματος ότι προσέφερα και εγώ ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που σήμερα λέγεται Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζωνίδης.

  Ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, στην έναρξη της ομιλίας του ευχαρίστησε τον κ. Ζωνίδη για τη διαρκή προσφορά, το έργο και τη συνεργασία του για τη δημιουργία ενός οργανισμού με στραμμένη τη ματιά στο μέλλον. Στη συνέχεια της παρέμβασής του, ο κ. Βουγιούκας επικεντρώθηκε κυρίως στα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, τα οποία για ακόμη μια χρονιά σημείωσαν σημαντική βελτίωση. Τα κέρδη προ προβλέψεων αυξήθηκαν κατά 17%, τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 8%, με συνολικό δείκτη κεφαλαίων στο 15,14% (με ποσστό αναβαλλόμενης φορολογίας 31%), ενώ τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 13,22% ανερχόμενα πλέον στο 37,96% του συνόλου των δανείων.

  Οι κατάθεσεις και οι χορηγήσεις σημείωσαν άνοδο 13% και 9% αντίστοιχα. Στη συνέχεια ο κ. Βουγιούκας στάθηκε στη βασική στρατηγική της Τράπεζας που είναι το δίπολο άνθρωπος/τεχνολογία: Δηλαδή διαπροσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης συνδυαστικά με όλες τις σύγρονες ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται με ασφάλεια στις πιο ανταγωνιστικές χρεώσεις της αγοράς. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βουγιούκας τόνισε ότι η στρατηγική αυτή διαφοροποιεί την Τράπεζα από τον ανταγωνισμό, συμβάλλοντας στην πορεία μετεξέλιξής της σε μια ισχυρή περιφερειακή τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης τόνισε πως η αφοσίωση όλων μας στη στρατηγική ανάπτυξη της Τράπεζας αποτυπώνεται στην επιτυχία ιδιαίτερα θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων για ακόμη μία χρονιά. Εργαζόμαστε σκληρά και συντονισμένα όλοι μαζί με ευθύνη και αφοσίωση στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις με εξατομικευμένες λύσεις. Αισιοδοξώ πως όλοι μαζί έχουμε μπει σε μία νέα τροχιά ανάπτυξης και οδηγούμε την Τράπεζα να είναι η τράπεζα πρώτης επιλογής όλων των Ηπειρωτών. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για την επί 13 έτη στήριξη και άρτια συνεργασία τους.

  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, τόνισε πως το 2022 ήταν μία πετυχημένη και δυναμική χρονιά για την Τράπεζα, και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα οικονομικά της αποτελέσματα. Μέσα από τη συνεχόμενη υποστήριξη των στελεχών και του Στρατηγικού επενδυτή για την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της Τράπεζας, ο κ. Παπαδογιάννης εξέφρασε την σιγουριά του ότι η Συνεταιριστική θα αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαδόγιαννης τόνισε πως είναι ευγνώμων για το έργο του Προέδρου του Δ.Σ. και την αμέριστη συμβολή του στην πρόοδο της Τράπεζας.

  Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, όλα τα Διοικητικά στελέχη της Τράπεζας ευχαριστησαν θερμά για τις υπηρεσίες του τον απερχόμενο Πρόεδρο Δ.Σ και τόνισαν πως ο κ. Ζωνίδης αποτελεί υπόδειγμα ήθους. Η κληρονομιά που αφήνει είναι τεράστια και θα αποτελέσει οδηγό για την επομένη μέρα της Τράπεζας Ηπείρου.

  Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο