Όπλα στην Ουκρανία στέλνει με το καλημέρα σας ο «αριστερός» Στάρμερ

Το πρώτο του ταξίδι στην Ουκρανία πραγματοποίησε ο νέος Εργατικός υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα πρώτα δείγματα της υποστηρικτικής πολιτικής του στην εμπόλεμη Ουκρανία έδειξε άμεσα η νέα κυβέρνηση των Εργατικών.

Νέο πακέτο βρετανικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία την ανακοίνωσε τη Κυριακή 7 Ιουλίου ο νέος υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι, καθώς επισκέφθηκε το νότιο λιμάνι της Οδησσού και συναντήθηκε με τον Ουκρανό ομόλογό Ράστεμ Ουμέροφ.

Στάρμερ Ουκρανία

Όπως αναφέρει η βρετανική Guardian, η κίνηση των Εργατικών αποσκοπεί να καθησυχάσει την Ουκρανία και να δείξει στη Μόσχα ότι η στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει αμετάβλητη μετά την αλλαγή κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα και ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτής της εβδομάδας, όπου θα συζητηθεί η πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για το Κίεβο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ενωμένο για την Ουκρανία» είπε ο υπουργός των Εργατικών Χίλι, ενώ υποσχέθηκε να «ενισχύει την υποστήριξη της Βρετανίας ενισχύοντας τις προμήθειες ζωτικής στρατιωτικής βοήθειας» ως μέρος μιας προσπάθειας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα «όσο χρειαστεί».

Η Βρετανία θα προμηθεύσει ένα 250.000 πυρομαχαικά μεγάλου διαμετρήματος για τα πυροβόλα AS-90, τα οποία έχουν θεωρητικό βεληνεκές έως και 25 χιλιόμετρα, και 90 αντιαρματικούς πυραύλους εδάφους Brimstone από τα δικά της αποθέματα.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ο Χίλι ζήτησε αμέσως να παρασχεθεί πρόσθετη υποστήριξη στην Ουκρανία, η οποία ήταν «εύκολα διαθέσιμη» και ανταποκρίνεται στις «ανάγκες της για το πεδίο της μάχης», καθώς ο πόλεμος συνεχίζει τον τρίτο χρόνο του.

Ο Ουμέροφ είπε, στο κανάλι του στο Telegram, ότι «εκτιμούσε ιδιαίτερα» την επίσκεψη του Χίλι δεδομένου ότι ήταν η δεύτερη ημέρα του στο υπουργείο και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο