Οριακά κέρδη για τον χρυσό, βουτιά 4,2% για το παλλάδιο

Ανοδικά κινήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός με τα κέρδη πάντως να παραμένουν συγκρατημένα καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve αυτή την Τετάρτη οι οποίες θα συνοδεύονται από νέα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Το συμβόλαιο του χρυσού έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1% στα 2.164,3 δολ. ανά ουγγιά. Ο spot χρυσός στο +0,2% στα 2.159,69 δολ. ανά ουγγιά. Σημειώνεται ότι ο χρυσός σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό στα 2.194,99 δολ. στις 8 Μαρτίου.

  • Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι η συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη. Θα προηγηθεί ωστόσο η Τράπεζα της Ιαπωνίας η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη τον τερματισμό της ιδιαίτερα διευκολυντικής κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής, ενώ την Πέμπτη συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας η οποία αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της.

Η διήμερη συνεδρίαση της Fed ολοκληρώνεται την Τετάρτη και σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις οι αξιωματούχοι θα καταλήξουν να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% με 5,5% όπου βρίσκονται από το καλοκαίρι του 2023.

  • Οι προβλέψεις της Fed για την πορεία του πληθωρισμού θα είναι κρίσιμες για την εικόνα που θα σχηματίσουν οι επενδυτές σχετικά με το πότε θα επιλέξει η κεντρική τράπεζα να ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων της. Οι αγορές δίνουν πιθανότητα πάνω από 50% η πρώτη μείωση των επιτοκίων να γίνει τον Ιούνιο.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το spot ασήμι έχασε 0,4% στα 25,06 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα στο -1,8% στα 916,19 δολ. ανά ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε βουτιά 4,2% στα 1.031,73 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο