Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινούνται με οριακές απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, καθώς η πτώση της Micron (NASDAQ:MU) μετά από μια υποτονική πρόβλεψη επιβάρυνε ορισμένες μετοχές ημιαγωγών, ενώ οι επενδυτές ανέλυσαν μια σειρά οικονομικών στοιχείων πριν από την κρίσιμη έκθεση για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί οριακά 0,05%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει οριακές απώλειες 0,08%, και ο δείκτης Nasdaq Composite σημειώνει οριακή πτώση 0,06%.

Οικονομικά δεδομένα και προεδρική debate στο επίκεντρο


Ωστόσο, οι απώλειες είναι μικρές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να βρίσκονται σε ένα μοτίβο διακράτησης ενόψει των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και του επερχόμενου προεδρικού ντιμπέιτ.


Οι νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό αποδυναμώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο, καθώς το κόστος δανεισμού παραμένει αυξημένο.


Ωστόσο, οι αιτήσεις για πρώτη φορά για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν χαμηλότερα την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να μετριάσει τους φόβους για σημαντική επιδείνωση της αγοράς εργασίας.

Ωστόσο, τα περισσότερα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον δείκτη τιμών PCE της Παρασκευής, καθώς θεωρείται ευρέως ως ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve.

Οι αγορές ήταν επίσης σε εγρήγορση πριν από το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ της χρονιάς αργότερα την Πέμπτη, μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ.

Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Micron (NASDAQ:MU) υποχωρεί 6%, αφού ο κατασκευαστής τσιπ αποκάλυψε τις τρέχουσες οικονομικές προοπτικές τριμήνου που απογοήτευσαν τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών που απορρέουν από την αύξηση του ενθουσιασμού γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.


Η μετοχή της Levi Strauss (NYSE:LEVI) υποχωρεί 16%, αφού ο κατασκευαστής τζιν ανέφερε απώλεια στα οικονομικά έσοδα του δεύτερου τριμήνου, χτυπημένος από την υποτονική ζήτηση στο Docker’s, το χακί και chinos brand του.


Η μετοχή της συμμαχίας Walgreens Boots (NASDAQ:WBA) υποχωρεί 4,8%, αφού η αλυσίδα φαρμακείων μείωσε την καθοδήγησή της για το οικονομικό έτος 2024 λόγω ενός χειρότερου από το αναμενόμενο περιβάλλοντος λιανικής πώλησης και ανακοίνωσε ότι θα κλείσει περισσότερα καταστήματα στο πλαίσιο μιας στρατηγικής αναθεώρησης.


Η μετοχή της GSK υποχωρεί πάνω από 1,8%, αφού μια υπηρεσία δημόσιας υγείας των ΗΠΑ περιόρισε τη σύσταση χρήσης για όλα τα εμβόλια αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας Arexvy.

Η μετοχή της Uber υποχωρεί 0,2%, αφού η εταιρεία δήλωσε ότι θα πληρώσει 1.000 δολάρια σε πιστώσεις σε ορισμένους μετακινούμενους στις ΗΠΑ και τον Καναδά που εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους για πέντε εβδομάδες υπέρ των δημόσιων και άλλων υπηρεσιών μεταφορών, στην τελευταία της προσπάθεια να ενισχύσει τις επιχειρήσεις και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών.


Η μετοχή της International Paper (NYSE:IP) υποχωρεί πάνω από 14%, αφού το Bloomberg ανέφερε ότι η Suzano δεν επιδιώκει πλέον την εξαγορά του ομίλου χαρτιού και συσκευασίας, με τον βραζιλιάνικο γίγαντα χαρτοπολτού να λέγεται ότι έχει φτάσει στη μέγιστη τιμή του.

Η μετοχή της AeroVironment (NASDAQ:AVAV) υποχωρεί 7,1%, αφού ο κατασκευαστής πυραύλων και drones ανακοίνωσε πτώση 57% στα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.


Η μετοχή της Rivian (NASDAQ:RIVN) υποχωρεί 1,4%, με τους μετόχους να αναζητούν λεπτομέρειες σχετικά με τα επερχόμενα μοντέλα της εταιρείας και την πρόοδο στη μείωση του κόστους σε εκδήλωση για την ημέρα των επενδυτών την Πέμπτη, δύο ημέρες αφότου η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Volkswagen (ETR:VOWG_p).

Το πετρέλαιο ανακάμπτει μετά την αύξηση των αποθεμάτων των ΗΠΑ


Οι τιμές του αργού ανέκαμψαν την Πέμπτη, ανακάμπτοντας μετά τις αρχικές απώλειες στον απόηχο μιας απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων των ΗΠΑ.


Μέχρι τις 09:35 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) διαπραγματεύονται 0,8% υψηλότερα στα 81,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,8% στα 85,11 δολάρια το βαρέλι.


Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε άλμα 3,6 εκατομμυρίων βαρελιών στα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αργά την Τετάρτη, απογοητεύοντας την αγορά που ανέμενε άντληση 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.


Πιο ανησυχητική ήταν η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια, γεγονός που έδειξε ότι η κατανάλωση καυσίμων παρέμεινε αδύναμη ακόμη και με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο