Όταν δεν μας συμφέρει, αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού! Μονά-ζυγά ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΑΤΕ- ΦΦΓΚΡΟΥΠ – CDS CREDIT SUISSE: Με αφορμή την παλιότερη εκκαθάριση των συμβολαίων για τις δύο μετοχές, με βάση το τελευταίο κλείσιμο, αντί του δίκαιου ΜΗΔΕΝ, υπέπεσε στην αντίληψή μου, η παρακάτω είδηση, σχετικά με την πληρωμή ή όχι των CDS (Credit Default Swaps, ασφάλιστρα κινδύνου) της Credit Suisse.

  • Οι ρυθμιστικές αρχές στην Ελβετία θα γνωμοδοτήσουν κατά πόσο η διαγραφή των ομολόγων ΑΤ1, τα οποία θεωρούνται κατώτερα των ομολόγων χαμηλής εξασφάλισης, σηματοδοτεί πιστωτικό γεγονός!!!

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι πιθανότητες κλίνουν για μη ενεργοποίηση των ασφάλιστρων κινδύνου!!! Θα τρελαθούμε τελείως!!!! Όταν δηλαδή δεν μας συμφέρει, αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού!!!! Μονά-ζυγά ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που όλες οι εταιρείες (Νηρέας, Σελόντα, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και Ανδρομέδα) πέρασαν στον έλεγχο της ισπανικής Avramar.

  • Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εξυπηρέτηση δανείων ύψους €400 εκ., εκ των οποίων τα €300 εκ. (!!!) αφορούν στις ελληνικές τράπεζες και όλα αυτά πριν την άνοδο των επιτοκίων!!! Είμαι πολύ περίεργος να δω τον χειρισμό αυτών των δανείων!!!!

ΑΚΡΙΤΑΣ: Και τώρα που πιάσαμε τα προβληματικά δάνεια, ας πάμε στην χτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας περί αναχρηματοδότησης και κουρέματος των δανείων κατά €18 εκ. Ασφαλώς και αποτελεί θετικότατη εξέλιξη για την μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία ξύλου, η οποία λειτουργούσε στα κόκκινα τα τελευταία χρόνια.

  • Αναρωτιέμαι εάν το δάνειο που κουρεύτηκε εμφανίζονταν στα εξυπηρετούμενα; Μετοχικά, ασφαλώς και βελτιώνεται δραματικά προς το καλύτερο η εικόνα των οικονομικών στοιχείων, αλλά συγκριτικά υπάρχουν πολύ φτηνότερες και κερδοφόρες εταιρείες στο ΧΑ!!!

ΕΚ – ΧΑ: Και τώρα που πήραμε και τις τιμητικές διακρίσεις έξω (ESMA), να ασχολούμασταν και λίγο με το εσωτερικό (ΧΑ), εκτός και εάν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα!!!

ΙΝΚΑΤ: Παίρνει τέτοιο δώρο από το δημόσιο (25 εκ. επιδικάστηκαν σε θυγατρική ελεγχόμενη κατά 70%) και η μετοχή ακίνητη; Με βάση τις οικονομικές καταστάσεις της θυγατρικής των προηγούμενων ετών, η αποζημίωση φαίνεται εξωφρενική!!! Μήπως η μετοχή τελικά είναι ‘λιγάκι’ ακριβή; Λέμε τώρα….

O Aν@λήτης

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο