Πάγος από το ΣτΕ στα έργα για το FlyOver

Πάγος από το ΣτΕ στα έργα για το FlyOver

Η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ δόθηκε μετά τις προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης. Τι απαντά ο Νίκος Ταχιάος.

Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover περιφερειακού στη Θεσσαλονίκη.

Η προσωρινή διαταγή δόθηκε μετά τις προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Νίκος Ταχιάος: Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου, προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι μόνες εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή.

Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση, οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για τον λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο