Πανεπιστήμια: Υπό κατάληψη σχεδόν οι μισές σχολές στη χώρα – Κίνδυνος να χαθούν εξεταστικές

  • Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας – Εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας για διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως – Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου

Σχεδόν οι μισές σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική. Διακύβευμα αποτελεί η θεσμοθέτηση των μη κρατικών ΑΕΙ. Σε όσες σχολές βρίσκονται υπό κατάληψη, είναι καθολική η αναστολή των μαθημάτων, ενώ σε κάποιες έχει ήδη ανακοινωθεί η ακύρωση των εξετάσεων τουλάχιστον μέχρι τις 30/1, όπως στο Πάντειο ή στο ΟΠΑ.

Στην ίδια γραμμή, βρίσκεται και η Νομική Αθηνών, αν και όπως ανακοίνωσε, θα οργανωθεί ειδική εξέταση για τους επί πτυχίω φοιτητές (9ο εξάμηνο και άνω) και για τους τους φοιτητές Εrasmus αλλοδαπών πανεπιστημίων.

Δεδομένων των συνθηκών, εκδόθηκε εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να προχωρήσουν στη διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως. Το θέμα θα συζητηθεί στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

Μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη (25/1), οι πανεπιστημιακές σχολές, που έχουν ενημερώσει ότι θα βρίσκονται σε κατάληψη τουλάχιστον μέχρι τις 30/1 είναι οι ακόλουθες:

Αθήνα

  • Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Νομική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Ιατρική ΕΚΠΑ
  • Οικονομικό ΕΚΠΑ
  • Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο