Πάουελ, μισθοδοσίες και πρακτικά της Fed στο επίκεντρο της Wall Street

χρηματιστήριο

χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησαν σήμερα την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell πριν από τα βασικά στοιχεία για την αγορά εργασίας.


Στο χρηματιστήριο, ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχωρεί 0,1%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,2%, και ο δείκτης NASDAQ Composite πραγματοποιεί πτώση 0,3%.

Πάουελ, μισθοδοσία και πρακτικά της Fed στο επίκεντρο


Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, μιλάει σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και οι επενδυτές αναλύουν τις παρατηρήσεις του καθώς αναζητούν ενδείξεις για το πότε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.


Επιπλέον, τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed αναμένονται την Τετάρτη και έρχονται μετά την πρόβλεψη της κεντρικής τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ότι θα μειώσει τα επιτόκια μόνο μία φορά το 2024.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας και τον κύκλο εργασιών του Μαΐου αναμένεται επίσης αργότερα την Τρίτη, αλλά περισσότερη εστίαση θα δοθεί στις μη γεωργικές μισθοδοσίες την Παρασκευή.


Ο τομέας της εργασίας λειτουργεί ζεστά παρά τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια και αποτελεί επίσης βασικό παράγοντα για τη Fed στη μείωση των επιτοκίων.


Ωστόσο, παρά τα επιθετικά μηνύματα από τη Fed, οι traders είδαν να αυξάνουν τα στοιχήματά τους ότι η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο. Το εργαλείο CME Fedwatch έδειξε στους εμπόρους να τιμολογούν με πιθανότητα 59% για μια τέτοια πιθανότητα.


Εταιρικά νέα

Η μετοχή της Tesla (NASDAQ:TSLA) υποχωρεί 1,6%, αφού οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κινεζικής κατασκευής τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 24,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας την Τρίτη.


Η μετοχή της Paramount Global (NASDAQ:PARA) παγματοποιεί άνοδο 3,1%, μετά την αναφορά των New York Times ότι ο δισεκατομμυριούχος Barry Diller εξετάζει μια προσφορά για να αναλάβει την εταιρεία, αφού το στούντιο του οποίου ηγείτο προηγουμένως αποσύρθηκε από τη συγχώνευση με την Skydance Media.


Η μετοχή της Boeing υποχωρεί 0,4%, αφού το Associated Press ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περιμένει από τον κατασκευαστή αεροσκαφών να αποδεχθεί μια συμφωνία για να διευθετήσει κατηγορίες κακουργηματικής απάτης που σχετίζονται με δύο θανατηφόρες συντριβές των αεροσκαφών 737 Max.


Η μετοχή της Carnival (NYSE:CCL) υποχωρεί κατά 1,1% και η Norwegian Cruise Line (NYSE:NCLH) κατά 1,2%, καθώς ο τυφώνας Beryl πέρασε από την Καραϊβική, διαταράσσοντας ενδεχομένως τη δραστηριότητα κρουαζιέρας.

Η μετοχή της Polestar (NASDAQ:PSNY) υποχωρεί 5%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες πρώτου τριμήνου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να λάβει μέτρα για να αντισταθμίσει τους υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητά της.


Η μετοχή της Pure Storage (NYSE:PSTG) υποχωρεί 5%, αφού η UBS υποβάθμισε την εταιρεία, η οποία αναπτύσσει προϊόντα υλικού και λογισμικού αποθήκευσης δεδομένων all-flash, σε “sell” από “neutral”, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης, πτώση του μεριδίου αγοράς και υπερτιμημένη τιμή μετοχής.


Η μετοχή της CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) υποχωρεί 2,5%, αφού η Piper Sandler υποβάθμισε τη στάση της για την εταιρεία κυβερνοασφάλειας σε «ουδέτερη» από «overweight», επικαλούμενη ανησυχίες αποτίμησης, λέγοντας ότι ο κίνδυνος/ανταμοιβή είναι λιγότερο «ευνοϊκός».


Η μετοχή της Incyte (NASDAQ:INCY) υποχωρεί 3,1%, αφού η BMO Capital Markets υποβάθμισε τον φαρμακευτικό όμιλο σε “underperform” από “market perform”, επικαλούμενη ανησυχίες ότι τα έσοδα από τη βασική κρέμα έκζεμα Opzelura πιθανότατα θα “αμφισβητηθούν”.

Κοντά σε υψηλά δύο μηνών το αργό


Οι τιμές του αργού αυξήθηκαν την Τρίτη, διατηρώντας κοντά σε υψηλά δύο μηνών λόγω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού των ΗΠΑ.


Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) σημειώνουν άνοδο 0,8% στα 84,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent ενισχύεται 0,7% στα 87,19 δολάρια το βαρέλι. Και οι δύο δείκτες αναφοράς άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδά τους από τα τέλη Απριλίου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.


Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, αναμένεται να αυξηθεί καθώς η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος επιταχύνεται λόγω των διακοπών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.


Οι έμποροι θα εξετάσουν επίσης τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ από το βιομηχανικό σώμα American Petroleum Institute αργότερα στη συνεδρίαση, καθώς και πιθανές διαταραχές από τον τυφώνα Beryl στη διύλιση πετρελαίου των ΗΠΑ και την υπεράκτια παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο