Παρέμεινε σε ανοδική τροχιά ο χρυσός, αλλά τώρα υποχωρεί…

Η αυξημένη γεωπολιτική ένταση στρέφει τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο, αν και η όρεξη για ρίσκο έχει αρχίσει να επιστρέφει – οδηγώντας σε ανοδικό έδαφος τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ – καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι ο κύκλος της νομισματικής σύσφιξης έχει κλείσει.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,6% και έκλεισε στα 1.875,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης καθώς ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς συνεχίζει να δίνει ώθηση στη ζήτηση για τα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια.

Η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί τις επόμενες ημέρες στα στοιχεία για την πορεία των δεικτών παραγωγού και καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Μια αναζωπύρωση των ανοδικών πιέσεων στις τιμές θα μπορούσε να αναζωπυρώσει τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα κρατήσει σε ισχύ για περισσότερο την περιοριστική πολιτική.

Ο πρόεδρος της Atlanta Federal Reserve Bank, Raphael Bostic, δήλωσε πάντως ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν χρειάζεται να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων προκειμένου να οδηγήσει τον πληθωρισμό πίσω στο 2%.

Raphael Bostic, President and Chief Executive Officer - Federal Reserve Bank of Atlanta

“Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να αυξήσουμε τα επιτόκια περισσότερο” για να οδηγήσουμε τον πληθωρισμό πίσω στον στόχο του 2%, ανέφερε ο Bostic μιλώντας σε εκδήλωση της American Bankers Association σήμερα.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ 1:40

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο