Πέμπτη ημέρα κερδών για τον Dow Jones, νέα βουτιά για την Nvidia

BofA S&P 500

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο Dow Jones αν και περιόρισε στο τέλος τα κέρδη του, με τον βιομηχανικό δείκτη να συμπληρώνει πέντε διαδοχικές θετικές συνεδριάσεις, ενώ S&P 500 και Nasdaq δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν με τους δύο δείκτες να χάνουν έδαφος για τρίτη συνεδρίαση.

Η μετοχή της Nvidia στο μεταξύ σημείωσε βουτιά 6,7% δίνοντας συνέχεια στην κατρακύλα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μπει πλέον σε περιοχή διόρθρωσης – κάτι που τυπικά συμβαίνει με πτώση 10%-20% από το τελευταίο υψηλό.

Είχε προηγηθεί ένα εντυπωσιακό ράλι στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας που οδήγησε την Nvidia να γίνει η εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο, πάνω από τις Microsoft και Apple.

Το μεγάλο γεγονός όμως αυτής της εβδομάδας είναι η μέτρηση του δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Αυτός είναι ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο ράλι την αγορά αν αποδεχθεί χαμηλότερος των εκτιμήσεων, δίνοντας νέα πνοή στις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από την Fed το δεύτερο μισό του 2024.

Οι φορές της αγορές συνεχίζουν να περιμένουν δύο μειώσεις των επιτοκίων αυτό το έτος, δίνοντας πιθανότητα πάνω από 60% για μια μείωση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας πάντως στις επίσημες προβλέψεις τους κάνουν λόγο για μία μείωση φέτος.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 22 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και οκτώ με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Amgen με άλμα 9,99 δολ. ή 3,24% και κλείσιμο στα 318,15 δολ. και ακολούθησαν Goldman Sachs Group με κέρδη 2,65% στα 462,09 δολ. και η Chevron με άνοδο 2,60% στα 159,31 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν η Salesforce (-2,09%), Amazon.com (-1,86%) και η Intel (-1,67%).

Τις επόμενες ημέρες το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί στα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, στις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και στα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ του α’ τριμήνου. Την προσοχή των επενδυτών αναμένεται να συγκεντρώσουν επίσης τα τριμηνιαία αποτελέσματα των FedEx, Micron Technology και Walgreens Boots Alliance.

All Screeners/

Most Actives

Dow Jones

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο