Περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της εκτιμά η Tesco

Tesco

Η Tesco, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Βρετανίας, προέβλεψε περαιτέρω αύξηση των κερδών της στο νέο οικονομικό έτος, καθώς η ισχυρή ζήτηση και οι νέοι πελάτες τη βοήθησαν να σημειώσει άλμα 11% το 2023/24.

Ο όμιλος σούπερ μάρκετ, ο οποίος κατέχει μερίδιο 27,3% στην αγορά παντοπωλείων της Βρετανίας, αυξημένο κατά 40 μονάδες βάσης σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δήλωσε επίσης ότι οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν “μειωθεί σημαντικά” και ότι βλέπει σημάδια βελτίωσης του καταναλωτικού κλίματος.

“Οι πελάτες επιλέγουν να ψωνίζουν περισσότερο από την Tesco (OTC:TSCDY), γεγονός που αντανακλάται στο αυξανόμενο μερίδιο αγοράς, καθώς ανταποκρίνονται στις βελτιώσεις που έχουμε κάνει στην αξία και την ποιότητα των προϊόντων μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ken Murphy, σημειώνοντας ότι πλέον έχει “ισχυρή δυναμική”.

Η Tesco προέβλεψε την Τετάρτη προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη λιανικής, το βασικό μέτρο κέρδους της, “τουλάχιστον” 2,8 δισ. στερλίνες (3,55 δισ. δολάρια) για το έτος 2024/25.

Η παραγωγή της ανήλθε σε 2,76 δισεκατομμύρια λίρες το έτος έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις για 2,75 δισεκατομμύρια λίρες και από 2,49 δισεκατομμύρια λίρες το προηγούμενο έτος.

Οι πωλήσεις του ομίλου, εξαιρουμένου του ΦΠΑ, του φόρου πωλήσεων και των καυσίμων, αυξήθηκαν κατά 7,4% σε 61,5 δισεκατομμύρια λίρες, με τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται κατά 7,7%.

Ο όμιλος, οι μετοχές του οποίου έχουν αυξηθεί κατά 9% τον τελευταίο χρόνο, επωφελείται από τη στρατηγική του να συμβαδίζει με τις τιμές του discounter Aldi σε βασικά είδη, καθώς και από τη δημοτικότητα του προγράμματος επιβράβευσης Clubcard, το οποίο παρέχει χαμηλότερες τιμές για τα μέλη του.

Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτήθηκαν με την αφαίρεση πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες κόστους από την επιχείρηση κατά τη διετία έως τον Φεβρουάριο του 2024.

Η Tesco έχει επίσης επωφεληθεί από τους καταναλωτές που επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα μαγειρεύοντας και διασκεδάζοντας στο σπίτι αντί να δειπνούν έξω, με τις πωλήσεις της σειράς “Finest” premium να αυξάνονται κατά 15,7% μέσα στο έτος.

Ο όμιλος δήλωσε επίσης ότι θα αγοράσει επιπλέον μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών κατά το επόμενο έτος, έχοντας ήδη αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια λίρες από τον Οκτώβριο του 2021.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο