Περισσότερο αισιόδοξοι οι επενδυτές στην ευρωζώνη

επενδυτών ευρωζώνη

Το ηθικό των επενδυτών στην ευρωζώνη αυξήθηκε για όγδοο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, αλλά η οικονομική ανάκαμψη στο μπλοκ προχωρά με δυσκολία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 0,3 μονάδες για τον Ιούνιο από -3,6 τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί στο -1,8 αυτόν τον μήνα.

Είναι σημαντικό ότι ο δείκτης προσδοκιών σημείωσε άνοδο, από 7,8 τον Μάιο σε 10,0 τον Ιούνιο, “παρέχοντας κάποια ενθάρρυνση ότι η τάση μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε ο Sentix.

«Η οικονομία της Γερμανίας θα πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για να δημιουργήσει περισσότερη δυναμική. Ωστόσο, αυτό το σήμα δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί», ανέφερε.

Το βαρόμετρο βυθίστηκε σε αρνητικό έδαφος στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η υποτονική βελτίωση έκτοτε «είναι σίγουρα ένα από τα κύρια επιχειρήματα για να μπορέσει η ΕΚΤ να μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια», δήλωσε ο Sentix, προσθέτοντας ότι το βαρόμετρο του πληθωρισμού δείχνει επίσης ένα δυσμενές περιβάλλον πληθωρισμού.

Η οικονομία της Γερμανίας, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, σημείωσε κάποια βελτίωση τον Ιούνιο, με τον δείκτη για την τρέχουσα κατάσταση να αυξάνεται στο -26,3 από -33,5 τον Μάιο.

«Η σταθεροποίηση της γερμανικής οικονομίας σημειώνει μόνο μέτρια πρόοδο», δήλωσε ο Sentix.

Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1. 276 επενδυτών διεξήχθη μεταξύ 6-8 Ιουνίου, ανέφερε η Sentix.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο