Πετρέλαιο: Πτώση 6% στον μήνα το αμερικανικό WTI – “Βουτιά” άνω του 7% το Brent

Βαριές απώλειες για τον μήνα Μάιο κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τον χειρότερο μήνα του έτους, ενόψει της συνεδρίασης του OPEC+ αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια της οποίας το καρτέλ θα επανεξετάσει τα επίπεδα παραγωγής του.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό έκλεισε τον Μάιο με πτώση 6%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από τον Νοέμβριο, ενώ το Brent σημείωσε “βουτιά” 7,1% σε επίπεδο μήνα.

Στο μεταξύ σήμερα, ο αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 77,99 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 99 cents ή 1,18%. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής ενισχύεται κατά 7,4%. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Ιουλίου έκλεισε στα 81,62 δολάρια το βαρέλι με πτώση 24 cents ή 0,29%. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 5,9%.

Τα μέλη του OPEC+ αναμένεται να επανεξετάσουν την Κυριακή τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής ύψους 2,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα. Τρεις εκπρόσωποι του OPEC+ δήλωσαν στο CNBC ότι οι περικοπές αυτές θα παραταθούν πιθανότατα.

“Δεν βλέπουμε καμία διάθεση σε αυτή τη συγκυρία να προστεθούν περισσότερα βαρέλια στην αγορά και να προκαλέσουμε άλλη μια κίνηση των τιμών προς τα κάτω”, δήλωσε η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής για τα εμπορεύματα στην RBC Capital Markets.

Η ζήτηση πετρελαίου ήταν υποτονική λόγω του θερμού χειμώνα που μείωσε τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης και των ενδείξεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετριάζοντας τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με σημείωμα των αναλυτών της JPMorgan την Παρασκευή.

Η παραγωγή των κινεζικών διυλιστηρίων έχει επίσης υποχωρήσει, ενώ τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια αργούν να επιστρέψουν από τις ανοιξιάτικες συντηρήσεις, γεγονός που έχει επίσης πιέσει τη ζήτηση, σύμφωνα με την JPMorgan. Οι πρώτες μετρήσεις της ζήτησης τον Απρίλιο, ωστόσο, δείχνουν κάποια σημάδια βελτίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο