Πετρέλαιο: 4η σερί κερδοφόρα εβδομάδα – Στο +2,3% το αργό

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, διευρύνοντας τα κέρδη τους και σε εβδομαδιαία βάση, σημειώνοντας το τέταρτο διαδοχικό κερδοφόρο 5νθήμερο, με φόντο τις προσδοκίες ότι το β’ εξάμηνο του 2023 θα υπάρξει περιορισμός των προμηθειών στην αγορά του αργού.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε την Παρασκευή 1,42 δολάρια ή 1,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 77,07 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI ενισχύθηξκε κατά 2,3%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 1,43 δολάρια ή 1,8% στα 81,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην εβδομάδα ενισχύθηκε κατά 1,5%.

Από την αρχή του Ιουλίου, το συμβόλαιο του WTI σημειώνει κέρδη άνω του 9% και το Brent ξεπερνά το 8%, περιορίζοντας τις απώλειές τους σε ετήσια βάση.

Οι τιμές του πετρελαίου “ευνοούνται από την προοπτική ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ίσως οδεύουν σύντομα στο τέλος τους, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύονται την πρόσφατη πτώση του δολαρίου των ΗΠΑ”, σημείωσε ο Han Tan, αναλυτής της Exinity Group.

“Η βασική εικόνα του πετρελαίου υποστηρίζεται επίσης από τις περικοπές της παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία, αν και η μετ’ εμποδίων ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας εξακολουθεί να ‘θολώνει’ τις προοπτικές του πετρελαίου”, τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο