Πετρέλαιο: Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών με άνοδο 2,1%

Απώλειες σημείωσαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, ωστόσο έχοντας δυναμική από το υψηλό περίπου τριών μηνών που κατέγραψαν την Πέμπτη, λόγω των περικοπών στην παραγωγή και της πτώσης του δολαρίου, κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια κερδοφόρα εβδομάδα με άνοδο άνω του 2%.

Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου έχασε 1,47 δολάρια ή 1,9%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 75,42 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα, όμως, το WTI ενισχύθηκε κατά 2,1%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Παρόμοια εικόνα και για το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου που υποχώρησε κατά 1,49 δολάρια ή 1,8%, στα 79,87 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση πρόσθεσε 1,8%.

WTI και Brent κατέγραψαν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών, στο καλύτερο τους σερί από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου.

“Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί λόγω του αποδυναμωμένου δολαρίου, και ενώ οι αγορές προσδοκούν ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων από τη Fed θα φτάσει σύντομα στο τέλος του”, δήλωσε ο Han Tan, αναλυτής της Exinity Group. “Οι διαταραχές στην προσφορά από τη Λιβύη και τη Νιγηρία, σε συνδυασμό με τη μείωση των εξαγωγών ρωσικού αργού, έχουν συμβάλει στην άνοδο του πετρελαίου, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες των ‘ταύρων’ της αγοράς για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας”.

Παρόλα αυτά, ο Stephen Innes, CEO της SPI Asset Management, δήλωσε στο MarketWatch ότι τον εξέπληξε η άνοδος του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα, παρά τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση την Τετάρτη και έδειξαν εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων αργού, ενώ αναμενόταν μείωση ή μικρή αύξηση.

“Νομίζω ότι η αγορά βρισκόταν σε κατάσταση ήπιας προσγείωσης και αυτό μάλλον συνεχίζει να ισχύει”, τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο