Πέτρος Στεριώτης: Η ίδια η Κεφαλαιαγορά θα δείξει “πού φυσάει ο άνεμος”…

Με τη “μεταβλητή” των Εθνικών Εκλογών να έχει αποσαφηνιστεί και μάλιστα με τον φιλοεπενδυτικότερο τρόπο, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει τη συσσώρευση των τελευταίων εβδομάδων, πάντοτε εν μέσω της ευρείας, μακροχρόνιας ανοδικής τάσης του.

Ο Τραπεζικός κλαδικός δείκτης “ζορίζεται” να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του “χιλιάρικου”, αξιοποιώντας τον παράγοντα χρόνο για να αφομοιώσει το ιστορικών διαστάσεων φετινό ράλι.

Η μεγάλη κεφαλαιοποίηση αναμένει με “ανοιχτές αγκάλες” την επίσημη ανακοίνωση της επενδυτικής βαθμίδας για τη Χώρα, εξέλιξη που θα προσελκύσει νέες ξένες επενδυτικές εισροές στο ΧΑ.

Φυσικά, οι Επενδυτές θα “ζυγίσουν” τις πιθανότητες για τη συνέχιση της μακροπρόθεσμης ανοδικής τάσης, καθώς δεν απουσιάζει ο προβληματισμός ότι αυτή η Αγορά έχει “τρέξει” πολύ γρήγορα, πολύ σύντομα.

Σε αυτά τα πλαίσια, η συμπεριφορά των Κωδικών στις μικρο-διορθώσεις (dips) θα είναι ενδεικτική του “πόσο καύσιμο έχει το ντεπόζιτο”.

Παράλληλα, με βάση το “buy the rumor, sell the fact”, κλειδί θα είναι οι αντιδράσεις στο “ταμπλό” άπαξ και η investment-grade βαθμίδα ανακτηθεί.

Διεθνώς, τα  επενδυτικά  ρίσκα παραμένουν, με την Ευρωζώνη και επίσημα σε ύφεση, τον πόλεμο να συνεχίζεται και τις Κεντρικές Τράπεζες να σηματοδοτούν τη συνέχιση των επιτοκιακών αυξήσεων μέχρι το Σεπτέμβριο (και βλέπουμε…).

Η ίδια η Κεφαλαιαγορά θα δείξει “πού φυσάει ο άνεμος”, με σηματωρούς τον τεχνολογικό Nasdaq, το (αδύναμο) ιαπωνικό Γεν και το ευαίσθητο στους οικονομικούς κύκλους Πετρέλαιο.

Με εκτίμηση,
Πέτρος Κ. Στεριώτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail

[email protected]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο