Πέτρος Στεριώτης: Η βασική τάση συνεχίζει ανοδική- Ο πειρασμός για όσους θέλουν να “πάνε ταμείο” παραμένει

Με τις 1.500 μονάδες να εμπνέουν αλλά και να τρομάζουν τον Γενικό Δείκτη, εκτιμούμε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία του ΧΑ στο υπόλοιπο του έτους.

Ενώ η βασική τάση συνεχίζει ανοδική, οι δυνατότητες αλλά και ο πειρασμός για όσους θέλουν να “πάνε ταμείο” από παλιές θέσεις παραμένει.

Το ΧΑ – στο βαθμό που οι διακυμάνσεις του αποσπώνται από το διεθνές κλίμα – θα τιμολογήσει και τα επικείμενα αποτελέσματα της κάλπης, με ό,τι αυτά πιθανόν συνεπάγονται για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σε επίπεδο τίτλων-πρωταγωνιστών, η αφομοίωση των λογιστικών αποτελεσμάτων αλλά και οι αγοραπωλησίες από πλευράς βασικών μετόχων θα παράσχουν κρίσιμα σινιάλα για το τι μέλλει γενέσθαι στη λεωφόρο Αθηνών.

Με τον αμερικάνικο δείκτη Nasdaq σε υψηλά όλων των εποχών, οι εγχώριοι bulls αποκτούν “επιπλέον ζωές” αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει – αν μη τι άλλο – να παρακολουθούν τη βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη σε σχέση με τις κοντινές στηρίξεις των 1.467 και 1.437 μονάδων.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ

* ο Πέτρος Στεριώτης είναι Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο