ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ: Το ΧΑ αξίζει εύσημα και του διεθνούς κλίματος ευνοούντος, αρχίζει να αχνοφαίνεται ο στόχος των 1.500 μονάδων.

  • Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι Αγορές, ενώ η τελευταία μέτρηση πληθωρισμού των ΗΠΑ έπεσε σαν σκωτσέζικο ντους, κατακρημνίζοντας προσωρινά τον SP από τα ιστορικά υψηλά του.
Το ριπορτ “διέλυσε” την πιθανότητα για μείωση επιτοκίων το Μάρτιο στο 10% και προσέδωσε αξιοπιστία στις οποίες προειδοποιήσεις της Fed ότι ο Πληθωρισμός είναι “sticky” και τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα. Εν τω μεταξύ η Αγορά Εργασίας στην μεγαλύτερη Οικονομία του Πλανήτη είναι σφιχτή και το ΑΕΠ καλό.
  • Η αποτίμηση του τεχνολογικού κλάδου είναι στο ένα τρίτο της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αμερικάνικης Κεφαλαιαγοράς, κάτι που δεν θα το λέγαμε και… ισορροπημένο.
Το ΧΑ αξίζει εύσημα και του διεθνούς κλίματος ευνοούντος, αρχίζει να αχνοφαίνεται ο στόχος των 1.500 μονάδων.
  • Δεδομένης της μεταβλητότητας που επιστρέφει στα διεθνή Χρηματιστήρια – κάτι που είναι λογικό να αναμένεται σε  υπεραγορασμενα επίπεδα ταλαντωτών – και της παγκοσμιοποίησης των Αγορών, οι Έλληνες Επενδυτές συνιστάται να μην γίνονται υπερευαίσθητοι στις ενδοημερήσιες μεταβολές, αλλά να παραμένουν εντός της δομικής, secular τάσης.
Μάλιστα, το ΧΑ μπορεί να παραμείνει ένα από τα “γκανιάν” της χρονιάς μεταξύ των Ευρωπαϊκών assets, με την υπεραπόδοση του να μπορεί να διατηρηθεί υπό τη συνθήκη της συνέχισης της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των αυξητικών επιχειρηματικών μεγεθών και της προώθησης νέων deals.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο