Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας

χρηματιστήρια

ηλεκτρικά αυτοκίνητα  δασμούς

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης υποχώρησαν περαιτέρω την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για το πώς η Κίνα θα ανταποκριθεί στους νέους δασμούς που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει αυτό που λένε ότι είναι υπερβολικές επιδοτήσεις από το Πεκίνο.

Μέχρι τις 0847 GMT, ο δείκτης αυτοκινήτων της Ευρώπης υποχώρησε 2,2% στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερους από τέσσερις μήνες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης STOXX 600 μειώθηκε κατά 0,6%. Η έκθεση της Volvo (OTC:VLVLY) στην Κίνα σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση, με πτώση 5%, ακολουθούμενη από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες Porsche AG, Volkswagen (ETR:VOWG_p), Mercedes και BMW (ETR:BMWG), με πτώση μεταξύ 2-4%.

«Ο κίνδυνος είναι ότι η Κίνα λαμβάνει τώρα μέτρα που θα πλήξουν ιδιαίτερα τους γερμανικούς κατασκευαστές που εξάγουν στην Κίνα», δήλωσε ο αναλυτής της Stifel, Daniel Schwarz.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το Πεκίνο ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επανεξετάσει τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα και θα σταματήσει να πηγαίνει περαιτέρω προς τη «λάθος κατεύθυνση» για να προστατεύσει την αυτοκινητοβιομηχανία της από τον ανταγωνισμό.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο