Πιέσεις στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενόψει εκλογών

επενδυτές

FTSE 100

Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε την Τρίτη μετά το τέλος της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές διατήρησαν επιφυλακτικότητα ενόψει των βουλευτικών εκλογών στο εσωτερικό, ενώ η άνοδος των τιμών του πετρελαίου περιόρισε την πτώση.


Ο δείκτης blue-chip FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,5%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδό του σε περισσότερες από δύο εβδομάδες, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 υποχώρησε κατά 0,3% στις 0715 GMT.


Οι επενδυτές απέφυγαν να τοποθετήσουν μεγάλα στοιχήματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ηνωμένου Βασιλείου την Πέμπτη, όπου οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα αντικατασταθούν μετά από 14 χρόνια.


Εν τω μεταξύ, οι τιμές στα βρετανικά καταστήματα αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό σε σχεδόν τρία χρόνια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου που υπογραμμίζουν πώς έχει υποχωρήσει ο πληθωρισμός.


Η τελευταία βασική ανάγνωση του πληθωρισμού έδειξε ότι ο πληθωρισμός του Μαΐου είχε πέσει στον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας για πρώτη φορά σε σχεδόν τρία χρόνια. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν αναμένουν ότι θα βοηθήσει τις τύχες του πρωθυπουργού Rishi Sunak στη δημοσκόπηση.

Η GSK υποχώρησε 1,2% αφού ένας δικαστής του Ντέλαγουερ απέρριψε αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας και άλλων να ασκήσουν έφεση σε μια απόφαση που επιτρέπει πάνω από 70.000 αγωγές που ισχυρίζονται ότι το φάρμακο καούρας Zantac προκάλεσε καρκίνο.


Η Sainsbury’s, ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, υποχώρησε 1,5% αφού διατήρησε την ετήσια οικονομική καθοδήγησή της, καθώς ανακοίνωσε αύξηση 3% στις υποκείμενες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.


Η μετοχή επιβάρυνε τον τομέα της προσωπικής φροντίδας, των φαρμάκων και των ειδών παντοπωλείου που υποχώρησε κατά 1,3%.


Οι μετοχές ενέργειας ήταν οι κορυφαίοι κερδισμένοι αφού οι τιμές του πετρελαίου διατηρήθηκαν κοντά σε υψηλά δύο μηνών λόγω των προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης καυσίμων από την καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδο και πιθανές μειώσεις των επιτοκίων των ΗΠΑ.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP (NYSE:BP) ενισχύεται πάνω από 1%.


Μια έκθεση για τις θέσεις εργασίας αναμένεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα μέσα στην ημέρα, μαζί με την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο