Pimco, Silver Point χάνουν τη μάχη για το πακέτο χρέους Incora 2022

Pimco, Silver Point χάνουν τη μάχη για το πακέτο χρέους Incora 2022

Επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Silver Point Capital και του γίγαντα ομολόγων Pacific Investment Management Co. , αφαίρεσαν εσφαλμένα τα δικαιώματα εξασφάλισης από άλλους επενδυτές μέσω χρηματοδότησης διάσωσης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για την Incora, αποφάνθηκε δικαστής, δίνοντας μερική νίκη στους αντιπάλους που μήνυσαν για τη συμφωνία.

  • Ο δικαστής πτώχευσης των ΗΠΑ Marvin Isgur έκρινε ότι η συμφωνία του 2022 για τον προμηθευτή ανταλλακτικών αεροδιαστημικής Incora δεν εγκρίθηκε σωστά, συντασσόμενος με δυσαρεστημένους ομολογιούχους, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan Chase & Co. , BlackRock Inc. και hedge fund King Street Capital Management.

Η απόφαση ουσιαστικά αποκαθιστά τις εμπράγματες ασφάλειές τους επί των περιουσιακών στοιχείων της Incora, βελτιώνοντας τις προοπτικές ανάκαμψής τους. Η απόφαση θα εξεταστεί εξονυχιστικά από τους παίκτες του προβληματικού χρέους, οι οποίοι πιέζουν τα όρια του δικαίου των συμβάσεων εδώ και χρόνια με δημιουργικούς ελιγμούς χρηματοδότησης.

  • Οι διαφορές σχετικά με τις λεγόμενες συναλλαγές διαχείρισης ευθύνης – οι οποίες στην πιο επιθετική τους μορφή αναφέρονται μερικές φορές ως βία πιστωτή προς πιστωτή – μόλις και μετά βίας υποβάλλονται σε πλήρεις δίκες, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε νέα νομολογία αντηχεί σε όλη την αγορά για την ανεπιθύμητη πίστωση.

Ωστόσο, ο Isgur δήλωσε ότι η απόφασή του βασίζεται μόνο σε ό, τι επιτρέπεται στα έγγραφα δανεισμού μεταξύ της Incora και των διαφόρων ομολογιούχων της και δεν ισχύει για όλες τις λεγόμενες uptier συναλλαγές, μια συγκεκριμένη ποικιλία συμφωνιών χρέους που στρέφει τους πιστωτές τον έναν εναντίον του άλλου.

Οι προβληματικές εταιρείες στρέφονται σε αυτούς τους τύπους συναλλαγών με αυξημένη συχνότητα και οι χρηματοδότες και οι επιχειρήσεις είναι ελεύθεροι να συμφωνήσουν σε έγγραφα δανεισμού με σχετικά ελαφρούς περιορισμούς που επιτρέπουν παρόμοιους τύπους συναλλαγών διαχείρισης υποχρεώσεων, είπε.

  • “Η απόφαση αυτή δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα των συναλλαγών αναβάθμισης”, δήλωσε ο δικαστής Isgur. «Τα μέρη είναι ελεύθερα να συνάπτουν συμβάσεις και να αναλαμβάνουν κινδύνους στο πλαίσιο των συμβάσεών τους».

Σχέδιο αναδιάρθρωσης

Ο Isgur δήλωσε ότι η απόφασή του δεν πρέπει να εμποδίσει την Incora να ζητήσει έγκριση του σχεδίου εξόδου από την πτώχευση. Από τότε που υπέβαλε αίτηση δικαστικής προστασίας βάσει του κεφαλαίου 11 του πτωχευτικού κώδικα πέρυσι, η Incora έχει εγκαταλείψει τις μη κερδοφόρες συμβάσεις, διαπραγματεύτηκε καλύτερους όρους με τους πελάτες και αναδιοργάνωσε τις δραστηριότητές της.

  • Η εταιρεία, γνωστή και ως Wesco Aircraft Holdings, θα εξαλείψει επίσης 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τον ισολογισμό της στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η πρόταση αυτή θα έδινε στους πιστωτές υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας μετοχές και νέο χρέος σε αντάλλαγμα για τη μείωση των υφιστάμενων διαθεσίμων χρέους τους.

Η νίκη για την πλευρά της JPMorgan σημαίνει ότι τα δικαιώματα εξασφάλισης αποκαθίστανται, αλλά σημαίνει επίσης ότι ο όμιλος Silver Point πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον μερικά από τα εμπράγματά του δικαιώματα. Δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές έχουν τώρα αξιώσεις στα περιουσιακά στοιχεία της Incora, είναι πιθανό να αναγκαστούν να χωρίσουν την ιδιοκτησία της εταιρείας, η οποία μπορεί να αξίζει περίπου 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Isgur είχε τηλεγραφήσει νωρίτερα ότι θα βρει ότι η χρηματοδότηση του 2022 ήταν λάθος, αλλά είπε ότι δεν ήξερε τι να κάνει γι ‘αυτό. Η συναλλαγή Incora έδωσε στην εταιρεία νέα μετρητά που χρειαζόταν τόσο πολύ και έδωσε στους επενδυτές που της παρείχαν την προοπτική μιας υγιούς απόδοσης.

  • Αλλά άλλαξε επίσης τους όρους του χρέους με έναν τρόπο που οι πιστωτές είπαν ότι είναι άδικος και συνέθλιψε την αξία των επενδύσεών τους. Η συμφωνία λειτούργησε καλώντας τους επενδυτές να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους με νέα χρεόγραφα που τους έβαλαν πρώτους στη σειρά για να διεκδικήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Incora σε περίπτωση πτώχευσης.

Η Pimco, η Silver Point και οι άλλοι ομολογιούχοι που προσκλήθηκαν στη συμφωνία έδωσαν στην Incora τα μετρητά που χρειαζόταν για να παραμείνει στη ζωή, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Ωστόσο, η JPMorgan, η BlackRock και άλλοι ομολογιούχοι αποκλείστηκαν.

  • Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο ιδιοκτήτης ιδιωτικών κεφαλαίων της Incora ανάγκασε την εταιρεία να εκδώσει «φαντάσματα χαρτονομίσματα» που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να κερδίσουν την ψήφο των ομολογιούχων, ανέφεραν οι νευρικοί πιστωτές στην αγωγή τους.

Αυτά τα χαρτονομίσματα δεν ήταν ποτέ έγκυρα, εν μέρει επειδή δεν ήταν ποτέ επικυρωμένα και εν μέρει επειδή ο σκοπός τους ήταν να αφαιρέσουν δικαιώματα από τους αποκλεισμένους ομολογιούχους, υποστήριξαν οι πιστωτές στα δικαστικά έγγραφα.

  • Η Silver Point και η Pimco αρνήθηκαν ότι διέπραξαν αδίκημα και σε πρόσφατη δικαστική κατάθεση προέτρεψαν τον Isgur να μετριάσει την τελική του απόφαση προκειμένου να είναι δίκαιη απέναντί τους.

Η Silver Point, η King Street και η JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση. Οι Platinum Equity, BlackRock, Pimco και Incora δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

Απόδοση – Επιμέλεια: ΤΑΤΙΑΝΗ ΣΑΓΙΕΧ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο