Πίστωση χρόνου δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος σε Intrum και DoValue

Πίστωση χρόνου δίνει η ΤτΕ σε Intrum και DoValue

Οι δυο servicers έλαβαν παράταση από την Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 31 Οκτωβρίου για συμμόρφωση με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας. Πώς αναμένεται να εξελιχθεί η υπόθεση.

Δεν έλαβαν νέα άδεια λειτουργίας ως διαχειριστές πιστώσεων οι Intrum και DoValue, αναφέρεται σε απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Η ρυθμιστική αρχή στην απόφασή της εγκρίνει τη συνέχιση λειτουργίας των δυο εταιριών έως τις 31 Οκτωβρίου, διάστημα στο οποίο καλούνται να συμμορφωθούν πλήρως με τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λειτουργίας εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων. 

Σύμφωνα με πηγές, πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, καθώς οι δυο εταιρίες έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, τα οποία θα ελεγχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

  • Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η εξέλιξη της αδειοδότησης θα είναι ομαλή για τις δυο εταιιρίες.  

Στην απόφαση της ΤτΕ επισημαίνεται ότι «επιτρέπεται η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας με την επωνυμία «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» έως τις 31.12.2024, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 40 του ν. 5072/2023

  • καθώς από τα υποβληθέντα στοιχεία δεν διαπιστώνεται πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Μέρους Β’ του ν. 5072/2023. Η αιτούσα αναμένεται να προσκομίσει πρόσθετα στοιχεία μέχρι τις 31.10.2024 προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας ως διαχειριστή πιστώσεων.

Η αιτούσα, ως εταιρεία ειδικού και αποκλειστικού σκοπού, επιτρέπεται να ασκεί μόνο τις δραστηριότητες διαχείρισης απαιτήσεων για τις οποίες είχε αδειοδοτηθεί με την υπ’ αρ. 220/1/13.03.2017 απόφαση ΕΠΑΘ». 

  • Αντίστοιχα, η ΤτΕ αποφάσισε τη «συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας με την επωνυμία «INTRUM HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ» έως τις 31.12.2024, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 40 του ν. 5072/2023, καθώς από τα υποβληθέντα στοιχεία δεν διαπιστώνεται πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Μέρους Β’ του ν. 5072/2023.

Η αιτούσα αναμένεται να προσκομίσει πρόσθετα στοιχεία μέχρι τις 31.10.2024 προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης για τη χορήγηση νέας άδειας λειτουργίας ως διαχειριστή πιστώσεων.

Η αιτούσα, ως εταιρεία ειδικού και αποκλειστικού σκοπού, επιτρέπεται να ασκεί μόνο τις δραστηριότητες διαχείρισης απαιτήσεων για τις οποίες είχε αδειοδοτηθεί με την υπ’ αρ. 326/2/17.09.2019 απόφαση ΕΠΑΘ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο