Πιστωτές κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της China South City

λευκή λίστα

China South City

Μια ομάδα πιστωτών της China South City κατέθεσε αγωγή στο Χονγκ Κονγκ εναντίον του μεγαλύτερου κρατικού μετόχου του κατασκευαστή για να ανακτήσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση και πηγή εξοικειωμένη με το θέμα.

Η αγωγή είναι η πρώτη τέτοια υπόθεση εναντίον ενός Κινέζου κρατικού μετόχου ενός κατασκευαστή για την ανάκτηση πληρωμών που οφείλονται σε πιστωτές βάσει της διάταξης διατήρησης από τότε που ο τομέας των ακινήτων βυθίστηκε σε κρίση χρέους το 2021.

Μια διάταξη διατήρησης, αν και δεν αποτελεί άμεση εγγύηση, είναι ένας μηχανισμός πιστωτικής ενίσχυσης που έχει χρησιμοποιηθεί από κινεζικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια για την έκδοση υπεράκτιων ομολόγων, σύμφωνα με δικηγόρους.

Η αγωγή είναι η τελευταία σε έναν αυξανόμενο κατάλογο νομικών υποθέσεων που κατατέθηκαν εναντίον αθετημένων Κινέζων κατασκευαστών στο Χονγκ Κονγκ, καθώς οι υπεράκτιοι πιστωτές προσπαθούν να ανακτήσουν τις επενδύσεις τους εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου κρίσης χρέους στον τομέα ακινήτων της χώρας.

Σε απάντηση στην αγωγή της China South City, έχουν εκδοθεί κλήσεις εναντίον της Shenzhen SEZ Construction and Development Group Co. Ltd (SZCDG), κρατικού μετόχου του προγραμματιστή, δείχνει μια κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ με ημερομηνία 3 Ιουνίου.

Η ομάδα των πιστωτών απαιτεί τουλάχιστον 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, σύμφωνα με την κατάθεση. Η ομάδα, εκπροσωπούμενη από τη Citicorp και τη δικηγορική εταιρεία Mayer Brown, χρησιμοποίησε μια διάταξη διατήρησης για να καταθέσει την υπόθεση, έδειξε.

Η SZCDG και ο δικηγόρος των πιστωτών Mayer Brown δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Η κατάθεση ανέφερε ότι η SZCDG συνήψε πράξη διατήρησης με τους πιστωτές στις 9 Αυγούστου 2022, για να βοηθήσει την China South City να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αποπληρωμής του κατασκευαστή στο πλαίσιο μιας σειράς ομολόγων υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας που εξέδωσε.

Η China South City έχασε μια πληρωμή κεφαλαίου ύψους 11,25 εκατομμυρίων δολαρίων σε ομόλογο δολαρίου που λήγει στις 9 Φεβρουαρίου 2024. Ο εκδότης αργότερα απέτυχε να πραγματοποιήσει πληρωμές σε σχέση με άλλες δύο δόσεις ομολόγων τον Απρίλιο, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο κρατικός μέτοχος, ανέφερε η κατάθεση, απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προσφέροντας πιστωτική υποστήριξη. Ως εκ τούτου, η ομάδα των πιστωτών πιέζει την SZCDG να αποπληρώσει τα εκκρεμή κεφάλαια, τους δεδουλευμένους τόκους και άλλα τέλη, πρόσθεσε.


Η SZCDG είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της China South City, κατέχοντας το 29%, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του προγραμματιστή για το 2023.


Επικεντρωμένη στην κατασκευή και λειτουργία υποδομών και βιομηχανικών πάρκων, η SZCDG ανήκει στην κυβέρνηση Shenzhen, δείχνει η επίσημη ιστοσελίδα της.

Μια ομάδα ομολογιούχων πρότεινε να κάνουν χρήση του νόμου του Χονγκ Κονγκ για να μηνύσουν τον κρατικό μέτοχο για οφειλές νωρίτερα φέτος, ανέφερε το Reuters τον Φεβρουάριο.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο