Πληροφορική: Η «καυτή» ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου

Πληροφορική: Η «καυτή» ερώτηση του Γερουλάνου - Υποπτες κινήσεις στη Θράκη - Καρφί κατά Σκρέκα στον ΣΕΒΤ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Σας είχαμε γράψει από καιρό ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος είναι από τους ελάχιστους που ψάχνουν και «ψειρίζουν» διάφορα. Τότε ήταν οι προμήθειες στο IRIS και γενικώς στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά και τα «μπες-βγες» στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Αυτή τη φορά τα βάζει (πάλι) με τον Κωστή Χατζηδάκη για τους διαγωνισμούς που γίνονται μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, παίρνοντας την μπάλα από τον Ευρωπαίο εισαγγελέα και την OLAF, που ήδη ψάχνουν την υπόθεση, στον χώρο των ψηφιακών έργων.Ρώτησε λοιπόν ο Γερουλάνος τον Χατζηδάκη για το θέμα και όπως λέει, απάντηση με στοιχεία δεν έλαβε. Σημειώνει μάλιστα με αστική… ειρωνεία: «Στο κείμενο της απάντησης (σ.σ. του υπουργείου), αν και καταβάλλεται έστω προσχηματική προσπάθεια να απαντηθούν τα περισσότερα ερωτήματα, εντούτοις δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά σε “διαγωνισμούς” ή “διαγωνιστικές διαδικασίες“. Καμία. Σαν να διέφυγε της προσοχής των συντακτών της απάντησης».

Οπότε ο ίδιος και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επανήλθαν με νέα ερώτηση στην οποία ζητούν να μάθουν:

Πόσες διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν γίνει από το 2020, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας, σε ποια ακριβώς έργα και ποιοι συμμετείχαν σε κάθε μία από αυτές;

Παρακαλούμε όπως μεταβιβάσετε στη Βουλή τον πλήρη κατάλογο και κάθε σχετικό έγγραφο, αναφορικά με όλα τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για τα οποία διενεργήθηκε διαγωνιστική διαδικασία. Στον κατάλογο παρακαλούμε να καταγράφονται για κάθε έργο τα εξής:

α) Αν υπήρξε ή όχι διαγωνιστική διαδικασία.

β) Αν ναι, πόσοι συμμετείχαν σε αυτή.

γ) Ο τελικός ιδιώτης ανάδοχος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ: Το «κλου» της υπόθεσης (που ήδη γνωρίζει ο κ. Γερουλάνος) είναι ότι σε πολλούς, μα πάρα πολλούς διαγωνισμούς, υπήρξε μόνο μία κατάθεση προσφοράς, ιδίως το 2023, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σε σύνολο 172 διαγωνισμών, κατατέθηκαν… 226 προσφορές, δηλαδή κατά μέσο όρο 1,3 προσφορές ανά διαγωνισμό.

Προφανώς τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψάχνουν αφενός «διευθύνσεις και ονόματα» και αφετέρου να δουν σε ποιες άλλες κατηγορίες έργων μπορεί να έχει καταγραφεί το ίδιο φαινόμενο.

https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο