Πλησιάζει η ώρα της απόφασης της SEC για bitcoin ETF

ETF

ETF

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) φέρεται να έχει θέσει προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για τις τελικές αλλαγές στις αιτήσεις για διάφορα προτεινόμενα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που συνδέονται με το spot bitcoin. Σε μια κρίσιμη συνάντηση με εκπροσώπους μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών όπως η BlackRock (NYSE:BLK), η Grayscale Investments, η ARK Investments και η 21 Shares, η SEC υπέδειξε ένα πιθανό πράσινο φως για αυτά τα ETF στις αρχές του 2024. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από χρόνια δισταγμού, με την SEC να έχει απορρίψει στο παρελθόν πολλαπλές αιτήσεις spot bitcoin ETF λόγω ανησυχιών για χειραγώγηση της αγοράς.

Η νέα στάση της SEC σηματοδοτεί μια σημαντική μετατόπιση, η οποία πιθανότατα επηρεάστηκε από μια πρόσφατη απόφαση του ομοσπονδιακού εφετείου που ευνοεί την πρόταση ETF της Grayscale. Στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών, τα οποία μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, αποκάλυψαν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ορίσει την 29η Δεκεμβρίου ως προθεσμία για την υποβολή των τελικών ενημερώσεων. Η προθεσμία αυτή διασφαλίζει τη συμπερίληψη στο αρχικό κύμα έγκρισης των spot ETFs bitcoin, που αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Nasdaq (QQQ) και της Cboe, όπου ενδέχεται να εισαχθούν τα νέα προϊόντα ETF.

Επισκόπηση της αγοράς: -Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανοίγει την πόρτα για πιθανή έγκριση spot Bitcoin ETFs στις αρχές του 2024. -Επιχειρήσεις όπως η BlackRock, η Grayscale, η ARK τρέχουν για να προλάβουν την προθεσμία της 29ης Δεκεμβρίου για τις τελικές τροποποιήσεις. -Το πράσινο φως θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα κύμα πρωτοεμφανίσεων Bitcoin ETF, αναδιαμορφώνοντας το τοπίο των κρυπτονομισμάτων.

Βασικά σημεία: -Το μπρος-πίσω μεταξύ της SEC και των εκδοτών εντείνεται ενόψει της απόφασης της 10ης Ιανουαρίου σχετικά με την κοινή πρόταση ARK-21 Shares. -Οι ρυθμιστικές αρχές όρισαν την 29η Δεκεμβρίου ως προθεσμία για τις τελικές αλλαγές, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για τις εγκρίσεις του πρώτου κύματος. -Οι τεχνικές βελτιώσεις και οι γνωστοποιήσεις τελών επικεντρώνονται καθώς οι εκδότες προσπαθούν να εξασφαλίσουν το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών. -τα κεφάλαια “σποράς” και οι προετοιμασίες για τη ρευστότητα της αγοράς υπογραμμίζουν την προσδοκία για πιθανή έκρηξη του Bitcoin ETF.

Κοιτάζοντας μπροστά: -Η ικανότητα των εκδοτών να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μέχρι το τέλος του έτους είναι ζωτικής σημασίας για την εξασφάλιση πρώιμων εκκινήσεων. -Η ρυθμιστική έγκριση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια καμπή για το Bitcoin και το ευρύτερο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων. -Οι επενδυτές προετοιμάζονται για αυξημένη μεταβλητότητα και πιθανές διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά Bitcoin.

Το άνοιγμα της SEC για την έγκριση spot ETFs bitcoin σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία αναζητούσε εδώ και καιρό κύρια χρηματοπιστωτικά προϊόντα που συνδέονται άμεσα με το bitcoin και όχι παράγωγα όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Οι επικείμενες αποφάσεις, που έχουν προγραμματιστεί για τις πρώτες ημέρες του 2024, αναμένονται με ανυπομονησία από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και τις χρηματοπιστωτικές αγορές στο σύνολό τους.

Οι εκδότες αυτών των ETF έχουν προβεί σε τεχνικές προσαρμογές στις καταθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των διατάξεων για εξαγορές σε μετρητά, μια απαίτηση που έχει θέσει η SEC. Λεπτομέρειες σχετικά με τις αμοιβές και το αρχικό κεφάλαιο εκκίνησης για τα ETF αναμένεται επίσης στις τελικές ενημερώσεις. Η ARK και η 21 Shares έχουν ήδη γνωστοποιήσει προτεινόμενη αμοιβή 0,80% για το κοινό τους ETF. Τα αρχικά ποσά σποράς προβλέπεται να είναι μέτρια, αλλά αναμένεται να αυξηθούν καθώς τα ETF θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται, παρέχοντας την απαραίτητη ρευστότητα για τους market makers.

Πηγή: www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο