Ποιες είναι οι προοπτικές των μετοχών του βιομηχανικού κλάδου;

Nvidia S&P 500

μετοχές

Οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου έχουν εκτοξευθεί στα ύψη — αλλά η άνοδο τους μπορεί να έχει ξεκινήσει μόλις.

Ναι, ήταν μια καλή χρονιά για την ομάδα. Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Industrial Select Sector SPDR των κατασκευαστών όπως η Caterpillar και η General Electric. μεταφορικές εταιρείες Union Pacific, FedEx και United Parcel Service ; αεροπορικές εταιρείες? και ακόμη και η Uber Technologies — έχει κερδίσει περίπου 11% φέτος μετά από μια μικρή πτώση την περασμένη εβδομάδα. Αυτό ξεπερνά την άνοδο του S&P 500 κατά περίπου 8%.

Ο κλάδος έχει ωφεληθεί από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να σταματήσει την άρση των επιτοκίων προκειμένου να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό ωφελεί τις πωλήσεις για τους κατασκευαστές βαρέως εξοπλισμού, οι οποίοι θα έχουν αρκετά εύρωστη ζήτηση από κατασκευαστικές εταιρείες, παραγωγούς εμπορευμάτων και κατασκευαστές, ενώ οι εταιρείες μεταφορών βλέπουν επίσης μεγάλη ζήτηση.

Αυτό ωθεί την Trivariate Research να αναβαθμίσει τον τομέα σε Market Weight από Underweight. Η πρόσκληση εξαρτάται από το γεγονός ότι οι βιομηχανικοί κλάδοι θεωρούνται πλέον ουσιαστικά ως αναπτυσσόμενες μετοχές. Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει από τη ζήτηση καθαρής ενέργειας, η οποία αντικαθιστά την παραδοσιακή ενέργεια και απαιτεί περισσότερο εξοπλισμό και δυναμικότητα παραγωγής. Μεταξύ άλλων, ο βιομηχανικός αυτοματισμός σημαίνει επίσης αυξημένες επιχειρηματικές δαπάνες για πιο αποτελεσματικά προϊόντα και προμήθειες παραγωγής.

Μαζί, αυτό θα βοηθήσει τις πωλήσεις να αυξηθούν με ρυθμό μερικές ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, ενώ τα περιθώρια κέρδους μπορεί να αυξηθούν καθώς το κόστος των αγαθών και η εργασία αυξάνονται με ρυθμό πιο αργό από την αύξηση των εσόδων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη για το ETF του Industrial Select Sector θα αυξηθούν κατά περίπου 16% ετησίως για τα δύο χρόνια μετά το τρέχον έτος.

Οι βιομηχανίες δεν είναι φθηνές. Το βιομηχανικό ETF διαπραγματεύεται με 21 φορές τα προθεσμιακά κέρδη 12 μηνών, λίγο πάνω από τον S&P 500 20,7 φορές. Η αύξηση των κερδών του κλάδου – μερικές ποσοστιαίες μονάδες καλύτερη από τον S&P 500 στο σύνολό του – είναι ο λόγος που οι βιομηχανίες μπορούν να διατηρήσουν τις υψηλές αποτιμήσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ελεγμένες βιομηχανικές μετοχές για εκείνες με ισχυρότερο δυναμικό ανάπτυξης. Οι εταιρείες που μπήκαν στη λίστα περιλαμβάνουν τις Eaton, Deere και Waste Management, οι οποίες αναμένεται να αυξήσουν τα κέρδη τους σε χαμηλά διψήφια κέρδη ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Parker Hannifin, ο κατασκευαστής 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων συστημάτων κίνησης και ελέγχου για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες σε διάφορους τομείς, πέρασε επίσης την οθόνη. Ότι έχει νόημα. Οι διάφορες εταιρείες στον χώρο κατασκευάζουν περισσότερα ανταλλακτικά και ενισχύουν τις δυνατότητες των προϊόντων τους, γι’ αυτό οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων θα πρέπει να αυξάνονται σε μεσαία μονοψήφια επίπεδα ετησίως για τουλάχιστον τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Grand View Research.

Η Parker Hannifin αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά περίπου 5% ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, στα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, σύμφωνα με το FactSet. Η εταιρεία θα μπορούσε να δει κάποιο συνδυασμό υψηλότερων τιμών και μεγαλύτερων όγκων, και δεδομένου ότι παράγει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δωρεάν ταμειακές ροές κάθε χρόνο, μπορεί να προσθέσει στα κέρδη της κάνοντας μικρές εξαγορές, κάτι που έχει κάνει τα περισσότερα χρόνια.

«Με 35 δισεκατομμύρια δολάρια αναπτυσσόμενου κεφαλαίου (πάνω από 5 χρόνια) και μια ενεργή διοχέτευση συγχωνεύσεων και εξαγορών, αποκτούμε μεγαλύτερη άνεση ότι υπάρχουν πολλαπλοί δρόμοι για θετικές αναθεωρήσεις κερδών βραχυπρόθεσμα», γράφει ο αναλυτής της Mizuho Securities, Brett Linzey, ο οποίος αναβάθμισε τη μετοχή σε Αγορά από Ουδέτερος.

Αυτό θα βοηθήσει τα κέρδη να αυξηθούν με ετήσιο κέρδος 10% έως το 2027, όταν θα φτάσουν τα 34 $ ανά μετοχή, σύμφωνα με το FactSet. Ο Linzey είναι ακόμα πιο αισιόδοξος. Βλέπει μια τιμή της μετοχής πάνω από $35 μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μετά από περισσότερες συμφωνίες.

Η μετοχή ωστόσο, δεν φαίνεται ακριβό. Διαπραγματεύεται με μόλις 20πλάσια κέρδη, μια έκπτωση σε συγκρίσιμες εταιρείες όπως η Illinois Tool Works και η RTX. Ο Linzey γράφει ότι η αγορά υποτιμά την αεροδιαστημική δραστηριότητα της Parker Haniffin και ότι το πολλαπλάσιο θα μπορούσε να αυξηθεί καθώς αυτό το τμήμα συνεχίζει να αυξάνεται.

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε κέρδη.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο