Ποιες μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών προτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs

Goldman Sachs

Οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες που επικεντρώνονται στη δημιουργία χαρτοφυλακίων νέων φαρμάκων έχουν λάβει ένα νεύμα από τους αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc.

Οι αναλυτές ξεκίνησαν την κάλυψη έξι φαρμακευτικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης την Πέμπτη, λέγοντας ότι «η καινοτομία είναι το κλειδί της επιτυχίας». Έδωσαν αξιολογήση Buy στις AstraZeneca Plc, Novo Nordisk A/S και Novartis AG και είναι Neutral στις GSK Plc και Bayer AG. Η Roche Holding AG είναι η μοναδική με αξιολόγηση Sell.

Goldman Sachs

“Για τη Novo, βλέπουμε ανοδική πορεία που οδηγείται από τη μείωση του κινδύνου των ευκαιριών αγωγών στην παχυσαρκία”, έγραψαν αναλυτές συμπεριλαμβανομένου του James Quigley σε σημείωμα. “Μας αρέσει ο καλύτερος στην κατηγορία αγωγός της Astra και η σταθερή πρόοδος περιθωρίου”.

Ο δείκτης υγειονομικής περίθαλψης Stoxx 600 έχει αυξηθεί περισσότερο από 9% φέτος, με τις Novo Nordisk και AstraZeneca να είναι οι κορυφαίοι κερδισμένοι κατά μονάδες δείκτη. Τα blockbuster Wegovy και Ozempic της Novo βοήθησαν την κεφαλαιοποίηση της δανικής φαρμακοβιομηχανίας να ξεπεράσει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Novo αναπτύσσει μια σειρά πειραματικών θεραπειών παχυσαρκίας επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του CagriSema, το οποίο συνδυάζει το φάρμακο στο Wegovy με μια άλλη ένωση για απώλεια βάρους. Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης ελπιδοφόρα δεδομένα για ένα πειραματικό καθημερινό χάπι.

Εν τω μεταξύ, η AstraZeneca σχεδιάζει να κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Σιγκαπούρη για την παραγωγή συζευγμάτων αντισωμάτων-φαρμάκων, μια νέα κατηγορία φαρμάκων που παρέχουν υψηλές δόσεις φαρμάκων απευθείας στους όγκους, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς. Προωθεί επίσης τα ραδιοφάρμακα, τα οποία υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία στοχεύει σχεδόν να διπλασιάσει τις πωλήσεις στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs επικαλέστηκαν τη «συνεχιζόμενη ισχυρή εκτέλεση» της Novartis για την αξιολόγηση αγοράς. Η ελβετική εταιρεία πιέζει για ανάπτυξη μετά από χρόνια διαδοχικών αναθεωρήσεων και αυτό το μήνα συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική βιοτεχνολογία Mariana Oncology Inc. για να ενισχύσει τον αγωγό φαρμάκων που μπορούν να στοχεύσουν ειδικά τα καρκινικά κύτταρα. Είναι επίσης στη διαδικασία αγοράς της MorphoSys AG, μιας γερμανικής βιοτεχνολογίας που έχει μια δοκιμή τελικού σταδίου σε εξέλιξη για ένα φάρμακο που θα μπορούσε να θεραπεύσει τη μυελοΐνωση, έναν καρκίνο που επηρεάζει το μυελό των οστών.

πηγή:www.finance.yahoo.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο