Ποιες μετοχές περιλαμβάνει η buy list της Morgan Stanley

Morgan Stanley

Οι αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν την Τετάρτη ότι πιστεύουν ότι η αγορά είναι έτοιμη για ένα πιθανό κατώτατο σημείο των κερδών το πρώτο τρίμηνο, ακολουθούμενο από μια διαδοχική ανάκαμψη το δεύτερο τρίμηνο και μια επέκταση το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γίγαντας της Wall Street ανέδειξε 14 μετοχές που αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντικές κινήσεις με βάση τα κέρδη του πρώτου τριμήνου – με 12 να αναμένεται να κινηθούν θετικά και 2 αρνητικά.

Οι 12 μετοχές για τις οποίες οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι περιλαμβάνουν τις Nvidia (NASDAQ: NVDA) και Amazon. com (NASDAQ: AMZN), μαζί με τις AbbVie Inc (NYSE:ABBV), Corning (NYSE:GLW), Cullen/Frost Bankers (NYSE:CFR) και Devon Energy (NYSE:DVN).

Επιπλέον, οι αναλυτές επισήμαναν τις Lazard (NYSE:LAZ), Lifestance Health Group Inc (NASDAQ:LFST), Paccar (NASDAQ: PCAR), S&P Global Inc (NYSE:SPGI), SBA Communications (NASDAQ: SBAC) και Seagate Technology PLC (NASDAQ:STX).

Από την άλλη πλευρά, τα δύο ονόματα που αναμένεται να δουν αρνητική αντίδραση μετά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι η Highwoods Properties (NYSE: HIW) και η Logitech (NASDAQ: LOGI).

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις προβλέπουν αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) του πρώτου τριμήνου κατά 2,7% σε ετήσια βάση για τον S&P 500, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 3,0%.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου έχουν μειωθεί κατά 2,5% τους τελευταίους τρεις μήνες. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν αυτής της περιόδου κερδών, οι τομείς της Ενέργειας, των Υλικών και των Χρηματοοικονομικών σημείωσαν θετικές αναθεωρήσεις, ενώ οι τομείς των Διακριτικών Αγαθών, της Τεχνολογίας και των Επικοινωνιών σημείωσαν πτώση.

“Κοιτάζοντας πιο μπροστά, πιστεύουμε ότι η αύξηση των κερδών είναι έτοιμη για έναν υγιέστερο διάδρομο μέχρι το 2024”, σημείωσαν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

“Ενώ οι εκτιμήσεις για τα κέρδη του S&P 500 για το 2024 και το 2025 έχουν ελάχιστα μετακινηθεί τους τελευταίους 6 μήνες, πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εφικτότητα αυτών των εκτιμήσεων έχει αυξηθεί”, προσθέτουν.

Η άποψη της αγοράς υποστηρίζεται από το μοντέλο κερδών της Morgan Stanley, το οποίο προβλέπει ανάπτυξη 10-15% σε μελλοντική 12μηνη βάση.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο