Ποιες μετοχές πρόσθεσε και ποιες αφαίρεσε από την European Conviction List η Goldman Sachs

χρηματιστήρια

Goldman Sachs

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε σήμερα την ενημέρωση του Ιουνίου για την έκθεση “European Conviction List-Directors’ Cut”, παρουσιάζοντας τις τελευταίες προσθήκες μετοχών με αξιολόγηση Buy για την περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές της τράπεζας πρόσθεσαν τις μετοχές της Centrica (OTC:CPYYY) και της Signify NV (AS:LIGHT) στην επιμελημένη λίστα, ενώ αφαίρεσαν τη Veolia Environnement SA ADR (OTC:VEOEY).

Για την Centrica, μια βρετανική εταιρεία ενέργειας και υπηρεσιών, ο αναλυτής Ajay Patel υποστηρίζει ότι υπάρχει μια αξιοσημείωτη ιστορία ταμειακών ροών και απόδοσης στη μετοχή που παραμένει «υποτιμημένη από την αγορά».

Ο Patel πιστεύει ότι οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν φτάσει σε σημείο καμπής, με την αγορά να σταθεροποιείται μετά από ένα αδύναμο πρώτο τρίμηνο. Αναμένει άνοδο άνω του 10% στα κέρδη συναίνεσης του 2024, λόγω των δραστηριοτήτων εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, της αποθήκευσης φυσικού αερίου και των εμπορικών δραστηριοτήτων της Centrica. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από την εξασθένιση του κεφαλαίου κίνησης.

Μακροπρόθεσμα, ο Ajay αναμένει ότι η Centrica θα επενδύσει 2,9 δισεκατομμύρια λίρες σε πράσινα έργα, τα οποία θα μπορούσαν κυρίως να στραφούν προς ένα βιώσιμο μείγμα και κατάντη επιχειρήσεις, δικαιολογώντας ένα πολλαπλάσιο υψηλότερης αποτίμησης.


«Σε σύγκριση με το οικονομικό έτος 2022, αυτές οι δραστηριότητες αυξάνονται από το 54% των συνολικών κερδών του ομίλου στο 80% έως το οικονομικό έτος 2028», γράφει το σημείωμα.

Πιθανοί καταλύτες για τη μετοχή περιλαμβάνουν τα επερχόμενα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2024 στις 25 Ιουλίου. Η Goldman Sachs πιστεύει ότι η έκθεση «θα πρέπει να παρέχει στην αγορά μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την κατανομή κεφαλαίου της Centrica και την άποψη του Ajay για ισχυρή επιστροφή μετρητών στους μετόχους, με περιθώριο για την εταιρεία να επεκτείνει το τρέχον πρόγραμμα επαναγοράς».

Εν τω μεταξύ, η ολλανδική εταιρεία φωτισμού Signify NV μπήκε επίσης στη λίστα καταδίκης της Goldman Sachs.

Η αναλύτρια Daniela Costa είναι 12% και 19% πάνω από τη συναίνεση για το αναμενόμενο προσαρμοσμένο EBITA της εταιρείας κατά τα οικονομικά έτη 2025 και 2026, αντίστοιχα, επικαλούμενη «ιδιοσυγκρασιακή επιτάχυνση περιθωρίου εν μέσω μείωσης των αποθεμάτων στο τέλος της αγοράς».

Πιο συγκεκριμένα, ο Costa αναμένει ότι το σχέδιο εξοικονόμησης σταθερού κόστους ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ της Signify θα επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους από το 2Q/3Q24, μετά από συμφωνία των εργατικών συνδικάτων τον Απρίλιο, φτάνοντας σε πλήρη ισχύ μέχρι το FY25/26.

Επιπλέον, ο αναλυτής παρατηρεί ότι η μείωση των αποθεμάτων στα κανάλια χονδρικής και λιανικής έχει πιάσει πάτο, με πρώιμα σημάδια βελτίωσης της ζήτησης στον τομέα των καταναλωτών.

«Ενώ οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τις κατασκευές έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις καθυστερημένες προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, οι βασικοί δείκτες έχουν πιάσει πάτο, αυξάνοντας την πιθανότητα καμπής το 2025», ανέφεραν οι αναλυτές στο σημείωμα.

“Ο αναλυτής μας στον τομέα των κατασκευών σημειώνει συνεχιζόμενη βελτίωση στην έρευνα δανεισμού της ΕΕ, σταθεροποίηση των αιτήσεων στεγαστικών δανείων και των νέων παραγγελιών PMI κατασκευών που τείνουν πάνω από τα κατώτατα επίπεδα της 23ης Νοεμβρίου. Η Daniela υποστηρίζει ότι η Signify θα είναι βασικός δικαιούχος αυτής της καμπής, δεδομένου ότι η κατασκευή είναι η μεγαλύτερη τελική αγορά (περίπου 76%) για αυτήν την εταιρεία.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο