Ποιες τράπεζες βρίσκονται στα top picks της Citigroup

Citi

Οι Western Alliance Bancorp, First Horizon Corp. , Popular Inc. και Bank OZK έλαβαν την Τρίτη τις καλύτερες βαθμολογίες από τις 18 τράπεζες που καλύπτει ο αναλυτής της Citi Ben Gerlinger.

Ενώ οι μετοχές αυτών και άλλων τραπεζών βρίσκονται σε κατάσταση ράλι από τον Νοέμβριο, η Citi συνεχίζει να πιστεύει ότι οι περιφερειακές τράπεζες παραμένουν “πολύ ελκυστικές” για το 2024 και το πρώτο εξάμηνο του 2025 μετά από ένα “μάλλον τρομακτικό έτος”, δήλωσε ο Gerlinger.

Οι Western Alliance, First Horizon, Popular Inc., και Bank OZK, είναι επί του παρόντος καλά τοποθετημένες για άνοδο κατά την προσεχή περίοδο κερδών του τέταρτου τριμήνου, δήλωσε ο Gerlinger.

Η First Horizon ανακοινώνει τα αποτελέσματά της στις 18 Ιανουαρίου και η Popular στις 23 Ιανουαρίου, η Western Alliance και η Bank OZK ανακοινώνουν κέρδη στις 24 Ιανουαρίου.

Οι τέσσερις τράπεζες απολαμβάνουν επί του παρόντος υψηλά επίπεδα κεφαλαίου που τους παρέχουν τη δυνατότητα να επαναγοράσουν μετοχές, να αυξήσουν την αναπτυξιακή τους πορεία ή να κάνουν και τα δύο, είπε.

Αν και ο δείκτης KBW Nasdaq Bank Index έχει αυξηθεί σχεδόν 15% τον τελευταίο μήνα, παραμένει μειωμένος κατά 5% για το έτος.

Το SPDR S&P Regional Banking ETF έχει αυξηθεί κατά 16,5% τον τελευταίο μήνα, αλλά παραμένει σε αρνητικό έδαφος για το έτος κατά 10,3%.

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση τριών πρώην στοιχείων του S&P 500 από τον τραπεζικό τομέα φέτος: Silicon Valley Bank, Signature Bank και First Republic Bank.

Οι ραγδαίες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επηρεάζουν επίσης το καθαρό εισόδημα από τόκους, το οποίο είναι το κέρδος που αποκομίζουν οι τράπεζες από τις πληρωμές δανείων μείον τους τόκους που καταβάλλουν για καταθέσεις.

Η Silicon Valley Bank εξαγοράστηκε από την First Citizens Bancshares Inc., ενώ η JPMorgan Chase & Co. εξαγόρασε την First Republic και η New York Community Bancorp εξαγόρασε την Signature Bank.

Ξεχωριστά, η KBW την Κυριακή υποβάθμισε την New York Community Bancorp σε market perform από outperform και μείωσε την τιμή-στόχο σε 12 δολάρια από 14 δολάρια.

Ο αναλυτής της KBW Christopher McGratty δήλωσε ότι η μετοχή έχει αυξηθεί κατά περίπου 70% από τη συμφωνία της τον Μάρτιο για την εξαγορά της Signature Bank.

Ενώ οι δείκτες στον τραπεζικό τομέα έχουν γίνει ανοδικοί πρόσφατα, “η αφήγηση γίνεται πιο περίπλοκη με την είσοδο των πιστώσεων/εξόδων στην εξίσωση”, δήλωσε ο McGratty.

Η οικονομία μπορεί να οδεύει προς μια ύφεση με την ποιότητα της πίστωσης να βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, εάν περισσότεροι δανειολήπτες από τις τράπεζες αθετήσουν τα δάνειά τους, αλλά οι τιμές των μετοχών έχουν ως επί το πλείστον αντανακλά αυτό το σενάριο για μεγάλο μέρος του 2023.

Με ώθηση από την εξαγορά της Signature Bank, η New York Community Bancorp έχει ως επί το πλείστον αποφύγει το φετινό ξεπούλημα λόγω των ανησυχιών για την ύφεση και άλλων προβλημάτων, αλλά αυτή τη στιγμή, η KBW στοιχηματίζει ότι η τράπεζα θα αποδώσει σύμφωνα με τις επιδόσεις των ομολόγων της.

Η μετοχή της New York Community Bancorp σημείωσε άνοδο 22% το 2023, σε σύγκριση με την άνοδο 24% του S&P 500.

Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου στις 31 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο