Ποιο κρυπτονόμισμα έχει τα περισσότερα περιστατικά hacking

bitcoin

κρυπτονομισμάτων

Οι χρήστες κρυπτονομισμάτων έχασαν 437 εκατομμύρια δολάρια από απάτες τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ένα σημάδι ότι ο κλάδος παραμένει ευάλωτος σε κινδύνους ασφαλείας, ανέφεραν οι ειδικοί του Smart Betting Guide σε πρόσφατη έκθεσή τους.

Ειδικότερα, ο τομέας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (Defi) έχει χαρακτηριστεί ως ο πλέον ευάλωτος, καθώς όλα τα περιστατικά που αναφέρθηκαν φέτος ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Το Ethereum έχει αναδειχθεί ως το blockchain με τους περισσότερους στόχους, καθώς έχει υποστεί 33 ανησυχητικά περιστατικά hacking μόνο στο blockchain του.

Η μελέτη περιγράφει την αλυσίδα Ethereum στην κορυφή της λίστας για hacks, ακολουθούμενη από την αλυσίδα BNB με 14 περιστατικά, την Arbitrum με 6, και τόσο η Solana όσο και το Bitcoin αναφέρουν από 2 περιστατικά.

Για την αντιμετώπιση αυτών των αδύναμων σημείων, οι επαγγελματίες του Smart Betting Guide παρείχαν ορισμένες βασικές συμβουλές για τους χρήστες κρυπτογράφησης σχετικά με το πώς να διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία ασφαλή. Οι βασικές συστάσεις περιλαμβάνουν την αποφυγή της αποθήκευσης στο νέφος για κωδικούς πρόσβασης και φράσεις εκκίνησης, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόσβαση σε πορτοφόλια κρυπτογράφησης και ανταλλαγές.

Αντιθέτως, οι χρήστες ενθαρρύνονται να ασφαλίζουν φυσικά τις πληροφορίες αυτές για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Επιπλέον, η επιλογή των πορτοφολιών υλικού έναντι της αποθήκευσης μέσω ανταλλαγής προσφέρει μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση, προστατεύοντας τους χρήστες από διαδικτυακές επιθέσεις και πιθανές αποτυχίες ανταλλαγής.

Το έγγραφο εξετάζει γιατί τα πορτοφόλια υλικού υπερτερούν της αποθήκευσης των κρυπτογράφων σας στα χρηματιστήρια. Η πτώση της FTX λειτουργεί ως αυστηρή προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχει η αποθήκευση κρυπτονομισμάτων σε ανταλλακτήρια, όπου χάθηκαν δισεκατομμύρια. Οι αναλυτές περιγράφουν τα πορτοφόλια υλικού ή την ψυχρή αποθήκευση ως τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε τα ιδιωτικά σας κλειδιά ασφαλή από τους διαδικτυακούς χάκερ και το σαθρό έδαφος των ιστότοπων ανταλλαγής.

Ο οδηγός υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της διεξαγωγής ενδελεχούς έρευνας πριν από την επένδυση σε οποιαδήποτε έργα κρυπτονομισμάτων, προειδοποιώντας για απάτες όπως τα “rug pulls” Οι υποψήφιοι επενδυτές καλούνται να εξετάζουν την αξιοπιστία των φορέων ανάπτυξης έργων, τα ψιλά γράμματα των λευκών εγγράφων, τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της ρευστότητας και τη διαθεσιμότητα ελέγχων από τρίτους. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας και της ασφάλειας των επενδύσεών τους, σημειώνει η έρευνα.

Περαιτέρω μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν την επαγρύπνηση κατά των ψεύτικων εφαρμογών και ανταλλαγών, οι οποίες συχνά στοχεύουν ανυποψίαστους επενδυτές. Οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται σε επίσημες πηγές για τις λήψεις εφαρμογών και να παραμένουν επιφυλακτικοί σε εφαρμογές με χαμηλό αριθμό λήψεων ή αμφισβητήσιμα διαπιστευτήρια του προγραμματιστή.

Τέλος, συνιστώνται γενικές πρακτικές κυβερνοασφάλειας, όπως η αποφυγή ύποπτων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων και η αποφυγή αμφίβολων διαδικτυακών προσφορών, για την προστασία όχι μόνο των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων αλλά και των προσωπικών δεδομένων.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο