Ποιοι αγοράζουν μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 11 μηνών

S&P 500

Goldman

Τα hedge funds αγόρασαν σε παγκόσμιες μετοχές με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν ένα χρόνο τον Φεβρουάριο, καθώς οι επενδυτές γίνονται πιο αισιόδοξοι στις χρηματιστηριακές αγορές από τις ΗΠΑ έως την Ιαπωνία, ανέφερε η Goldman Sachs.

Η σημαντική ώθηση στις καθαρές αγορές μετοχών των hedge funds παρατηρήθηκε σε όλες τις μεγάλες περιοχές παγκοσμίως τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την ισχυρότερη μηνιαία καθαρή εισροή από αυτά τα κεφάλαια σε παγκόσμιες μετοχές από τον Μάρτιο του 2023, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμα της ομάδας βασικών υπηρεσιών της με ημερομηνία 6 Μαρτίου.

Το σημείωμα δεν έδινε λεπτομέρειες για τον όγκο των αγορών.

Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών είναι ανοδικές, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων της Federal Reserve και μια έκρηξη στον τομέα της τεχνολογίας. Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI αυξάνεται για τέσσερις συνεχόμενους μήνες.

Η διάθεση ανάληψης κινδύνου των hedge funds αυξάνεται ραγδαία, με το ακαθάριστο επίπεδο μόχλευσης να φτάνει πρόσφατα σε νέα υψηλά ρεκόρ, ανέφερε η Goldman Sachs.

Ανά περιοχή, τα hedge funds στράφηκαν στην καθαρή αγορά μετοχών των ΗΠΑ για πρώτη φορά σε επτά μήνες, ανέφερε η Goldman Sachs, ωθούμενα από τα εκτεταμένα στοιχήματα σε μετοχές που σχετίζονται με ημιαγωγούς που οδηγήθηκαν από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Ωστόσο, η εισροή στις «Magnificent 7», τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες με βάση την αγοραία αξία, όπως η Apple (NASDAQ:AAPL) και η Nvidia (NASDAQ:NVDA), «συλλογικά έχει αλλάξει ελάχιστα μέχρι στιγμής φέτος», ανέφερε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων προτιμούν μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον για την Ασία ανακάμπτει επίσης, με επικεφαλής την Ιαπωνία. Η Ιαπωνία κατέγραψε τη μεγαλύτερη καθαρή αγορά hedge fund σε οκτώ μήνες, καθώς ο Nikkei εκτινάχθηκε σε υψηλά όλων των εποχών, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Οι ιαπωνικές μετοχές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη μέχρι το 2023, καθώς η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δείχνει σημάδια εξόδου από τον αποπληθωρισμό και οι εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για τη βελτίωση της διακυβέρνησης.

Η καθαρή κατανομή στις ιαπωνικές μετοχές επέστρεψε σε πάνω από τους μέσους όρους των 5 ετών “αλλά παραμένει πολύ κάτω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα”, ανέφερε η Goldman Sachs, υποδηλώνοντας περισσότερο χώρο για το ράλι της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, οι κινεζικές μετοχές προσέλκυσαν επίσης καθαρές αγορές για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενώ η καθαρή κατανομή στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές εκτός Κίνας αυξήθηκε σε υψηλά περίπου 5 ετών, ανέφερε η Goldman Sachs.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο