Ποιον «βλέπει» επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ η Goldman Sachs

Τραμπ

Goldman Sachs Τραμπ

Οι πιθανότητες της αγοράς προβλέψεων είδαν μια σημαντική μετατόπιση υπέρ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων μετά το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμα.


Η τράπεζα της Wall Street έχει προηγουμένως περιγράψει εκτιμήσεις σχετικά με το πώς τα μεγάλα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούσαν να αλλάξουν ως απάντηση σε διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα των ΗΠΑ, λαμβάνοντας υπόψη πιθανές αλλαγές στη δημοσιονομική στάση, τους φόρους και την εμπορική πολιτική.


Οι μετατοπίσεις της αγοράς περιουσιακών στοιχείων γύρω από τέτοια γεγονότα παρέχουν μια εναλλακτική άποψη για το πώς η αγορά επεξεργάζεται πληροφορίες σχετικά με πιθανά εκλογικά αποτελέσματα, σημείωσε η Goldman.


«Συγκεκριμένα, μπορούμε να δείξουμε πώς κινήθηκαν οι αγορές κατά τη διάρκεια του παραθύρου συζήτησης και να το συγκρίνουμε με τη μετατόπιση των πιθανοτήτων», έγραψε. «Αυτό μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε μια πιθανή εκτίμηση για το πώς η εκλογή οποιουδήποτε υποψηφίου τον Νοέμβριο (μια μετατόπιση σε 100% πιθανότητα να κερδίσει κάποιος από τους δύο υποψηφίους) μπορεί να επηρεάσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων».

Το παράθυρο συζήτησης είδε μέτριες ανοδικές κινήσεις στις μετοχές και τις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, μαζί με μικτές επιδόσεις στην αγορά συναλλάγματος. Οι μεταβολές στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων ήταν σχετικά μικρές σε σύγκριση με τις αλλαγές στις πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.


Επεσήμαναν ότι οι κινήσεις των μετοχών και των ομολόγων ευθυγραμμίζονται με τις θεμελιώδεις εκτιμήσεις τους. Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν πιο έντονη και ευρεία ισχύ του δολαρίου από μια στροφή προς μια ρεπουμπλικανική προεδρία από ό, τι παρατηρήθηκε στις αγορές συναλλάγματος.


Υπήρχαν σαφέστερες ενδείξεις για την ισχύ του δολαρίου ΗΠΑ ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια των πρώτων σταδίων της συζήτησης. Άλλοι παράγοντες, ιδιαίτερα η αντίσταση στην αδυναμία του CNY και του JPY, μπορεί να έχουν επισκιάσει τον αντίκτυπο της συζήτησης.


«Αλλά η αγορά μπορεί επίσης να μην είναι ακόμη πλήρως επικεντρωμένη στα αποτελέσματα της πολιτικής από μια προεδρία Trump, ιδιαίτερα όσον αφορά τις πιθανές πολιτικές δασμών», έγραψαν οι αναλυτές.

«Πιστεύουμε ότι η εστίαση σε αυτή την πτυχή της ατζέντας είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και παραμένει ένας σημαντικός κίνδυνος για αντιστάθμιση», πρόσθεσαν.


Οι αναλυτές της Goldman εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η τοποθέτηση για την άνοδο του δολαρίου παραμένει μια ελκυστική στρατηγική εν αναμονή μιας εκλογικής νίκης του Trump, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε χαλάρωση των ανησυχιών για τους γαλλικούς πολιτικούς κινδύνους θα μπορούσε να προσφέρει καλά σημεία εισόδου.


Επιπλέον, προσδιορίζουν τα longs του πληθωρισμού front-end, τις ανοδικές κινήσεις των ονομαστικών επιτοκίων και τη σημαντική καθοδική πορεία των μεγάλων δεικτών μετοχών ως πιθανές αντισταθμίσεις έναντι βασικών κινδύνων που περιβάλλουν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο