Ποιους κλάδους επιλέγουν οι αναλυτές της UBS σύμφωνα με το σύστημα αποτίμησης REVS

UBS Tesla

UND μετοχών

Οι οδηγοί της ευρωπαϊκής αγοράς μετοχών γίνονται όλο και πιο μικτοί, σημείωσαν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS την Πέμπτη.

Η τράπεζα λέει ότι το μοντέλο μηχανικής μάθησης, το οποίο χρησιμοποιεί μακροοικονομικές χρονοσειρές για την ανάλυση των ευρωπαϊκών μετοχών, εξηγεί συνήθως περίπου το 70% αυτού που οδηγεί αυτές τις αγορές. Ιστορικά, ένα ή δύο κυρίαρχα θέματα, όπως οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων και η κινεζική οικονομική δραστηριότητα, έχουν επηρεάσει σημαντικά τον δείκτη Stoxx Europe 600 (SXXP), ιδιαίτερα σε τομείς όπως τα είδη πολυτελείας, τα αυτοκίνητα, τα ορυχεία και τα χημικά.

Επιπλέον, παράγοντες όπως οι τιμές του φυσικού αερίου, το ευρώ και η αφήγηση της τεχνητής νοημοσύνης ήταν ζωτικής σημασίας για τις σχετικές επιδόσεις του τομέα.

Πρόσφατα, ωστόσο, η σαφήνεια αυτών των μακροοικονομικών και τομεακών παραγόντων έχει μειωθεί, τονίζει η UBS.

“Ο δείκτης [SXXP] έχει σημειώσει ράλι περισσότερο από ό, τι μπορεί να εξηγήσει το μοντέλο μας, γεγονός που υποδηλώνει είτε υπέρβαση είτε πιο ιδιοσυγκρασιακούς οδηγούς”, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές. “Η ευρεία ζώνη εμπιστοσύνης στην παραγωγή μοντέλων τους τελευταίους μήνες υποδηλώνει ότι κυριαρχούν περισσότερο οι ιδιοσυγκρασιακοί οδηγοί”, πρόσθεσαν.

Σε επίπεδο βιομηχανικών ομίλων, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι κυκλικές μετοχές και οι μετοχές αξίας, όπως η ενέργεια, οι τράπεζες και τα υλικά, σημείωσαν υπέρβαση, αν και αυτές οι μετοχές αποτιμήθηκαν αρχικά σε επίπεδα ύφεσης.

Αντίθετα, αμυντικοί τομείς όπως τα τρόφιμα, τα ποτά και ο καπνός (FB&T) και τα προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας (H&PP) παρουσίασαν κάποια ανάκαμψη από την προηγούμενη υποτίμησή τους, εν μέρει λόγω των αυξημένων ασφαλίστρων κινδύνου που συνδέονται με τις πρόσφατες γαλλικές εκλογές.

Επικαλούμενοι βαθμολογίες από το πλαίσιο του Συστήματος Αποτίμησης Σχετικών Μετοχών (REVS), οι αναλυτές της UBS προτιμούν τώρα τομείς όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι μεταφορές, τα μέσα ενημέρωσης, τα δομικά υλικά, η ενέργεια, τα ακίνητα και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Από την άλλη, έχουν τις λιγότερο ευνοϊκές προοπτικές για την εξόρυξη, το τεχνολογικό υλικό, το λογισμικό, τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα τρόφιμα, τα ποτά και τον καπνό (FB & T) και τα προϊόντα υγείας και προσωπικής φροντίδας (H & PP). Επιπλέον, οι αναλυτές βλέπουν αυξανόμενους κινδύνους σύντομης συμπίεσης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και ως εκ τούτου έχουν προσαρμόσει τη στάση τους σε ουδέτερη για τα αυτοκίνητα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο