Πωλητές και τον Απρίλιο οι ξένοι επενδυτές στα ασιατικά ομόλογα

Goldman Sachs
Currency traders watch monitors at the foreign exchange dealing room of the KEB Hana Bank headquarters in Seoul, South Korea, Friday, Oct. 12, 2018. Asian stocks were mixed on Friday as better-than-expected Chinese trade data gave some markets a breather from worries about the impact of punitive tariffs.(AP Photo/Ahn Young-joon)

επενδυτές

Οι ξένοι επενδυτές ήταν καθαροί πωλητές ασιατικών ομολόγων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ και οι αβεβαιότητες γύρω από τις μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve περιόρισαν την όρεξη.

Οι επενδυτές πούλησαν καθαρά ομόλογα αξίας 1,91 δισ. δολαρίων από την Ινδονησία, την Ινδία, την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και τη Νότια Κορέα, αν και οι πωλήσεις ήταν σημαντικά χαμηλότερες από τα 4,69 δισ. δολάρια τον Μάρτιο.

Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε έως και 106,51 τον περασμένο μήνα, υψηλό 5-1/2 μήνα. Έκλεισε τον μήνα με άνοδο 1,76%, το μεγαλύτερο κέρδος σε τρεις.

Οι ξένοι επενδυτές απέσυραν περίπου 1,7 δισ. δολάρια από τα ινδονησιακά ομόλογα, σηματοδοτώντας έναν τρίτο μήνα εκροών εν μέσω της εξασθένησης της ρουπίας σε χαμηλό τεσσάρων ετών, γεγονός που προκάλεσε αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων από την Bank Indonesia.

Τα ινδικά ομόλογα γνώρισαν επίσης μια μετατόπιση, με αυτούς τους επενδυτές να αποσύρουν 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια, σταματώντας ένα ετήσιο σερί αγορών.

Στην Ταϊλάνδη, η εκροή συνεχίστηκε για πέμπτο μήνα, συνολικού ύψους περίπου 881 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίθετα, τα ομόλογα της Νότιας Κορέας και της Μαλαισίας προσέλκυσαν ξένα κεφάλαια αξίας 1,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 122 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το δολάριο αποδυναμώθηκε αυτό το μήνα, αφού η Federal Reserve διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, ενώ η ασθενέστερη από την αναμενόμενη έκθεση μισθοδοσίας των μη γεωργικών εκμεταλλεύσεων των ΗΠΑ και τα στοιχεία του ΔΤΚ για τον Απρίλιο μετρίασαν επίσης τις ανησυχίες για την υπερθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ.

«Ενώ οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν υποχωρήσει και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια σε κάποιο στάδιο, το επίπεδο αβεβαιότητας είναι υψηλότερο από το κανονικό», δήλωσε ο Khoon Goh, επικεφαλής της Asia Research στην ANZ.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο