Πολύ κοντά η έγκριση ETF για το ethereum

ethereum

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα μπορούσε να εγκρίνει διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) που συνδέονται με την άμεση τιμή του ethereum από τις 4 Ιουλίου, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και ρυθμιστικών αρχών εισέρχονται στο τελικό στάδιο, ανέφεραν στελέχη του κλάδου και άλλοι συμμετέχοντες στο Reuters.

Οκτώ διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock (NYSE:BLK), VanEck, Franklin Templeton και Grayscale Investments, ζητούν την έγκριση της SEC για τα κεφάλαια. Οι περισσότεροι από αυτούς κυκλοφόρησαν spot ETF bitcoin τον Ιανουάριο, το αποκορύφωμα μιας δεκαετίας διαμάχης με τις ρυθμιστικές αρχές. Το Grayscale ελπίζει και πάλι να μετατρέψει ένα υπάρχον καταπίστευμα σε ETF.

Στελέχη δύο εταιρειών, που ζήτησαν ανωνυμία λόγω του εμπιστευτικού χαρακτήρα των συζητήσεων, είπαν ότι η διαδικασία τροποποίησης των εγγράφων προσφοράς έχει προχωρήσει στην επίλυση μόνο «μικρών» ζητημάτων. Αυτά τα έγγραφα πρέπει να εγκριθούν πριν ξεκινήσουν τα ETF.

Ένας δικηγόρος που συνεργάζεται με έναν από τους εκδότες, ο οποίος ζήτησε επίσης να διατηρήσει την ανωνυμία του, είπε ότι ήταν «μέχρι τις τελευταίες πινελιές» και ότι η έγκριση «μάλλον δεν απέχει περισσότερο από μία ή δύο εβδομάδες».

Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει. Σε συνέντευξή του στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler είπε ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας εξαρτάται εν μέρει από το πόσο γρήγορα οι εκδότες ανταποκρίνονται στα ερωτήματα της ρυθμιστικής αρχής.

Η κυκλοφορία κεφαλαίων τον Ιανουάριο που παρακολουθούν την τιμή spot του bitcoin ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα στην αγορά του ETF, αντλώντας περιουσιακά στοιχεία περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Morningstar Direct. Από τα τέλη Ιουνίου, αυτά τα εννέα νέα προϊόντα έχουν περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και οι συμμετοχές του Grayscale Bitcoin Trust – το οποίο μετέτρεψε ταυτόχρονα την καταπίστευσή του σε bitcoin 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε ETF – μειώθηκε στα 17,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πολλοί αναλυτές ETF και κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι η κυκλοφορία των νέων ETFs spot ether θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή.

«Το Ethereum δεν έχει το ίδιο μέγεθος όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, ούτε έχει τους ίδιους όγκους», δήλωσε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας στην Coinshares.

Η τιμή του ethereum έχει υποχωρήσει αυτόν τον μήνα, υποχωρώντας περισσότερο από 11%, παράλληλα με πτώση 9,8% στο bitcoin. Οι κινήσεις στο bitcoin επηρεάζουν συνήθως την τιμή του αιθέρα.

Δεδομένων των διαφορών στο μέγεθος της αγοράς και τη φύση των δύο κρυπτονομισμάτων, οι εισροές μπορεί να είναι πολύ πιο σιωπηλές όταν κυκλοφορούν τα Ether ETFs, δήλωσε ο Bryan Armour, αναλυτής ETF στη Morningstar.

«Με το bitcoin, υπήρχε περιορισμένη ζήτηση για μια δεκαετία και το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν εκτός διαγραμμάτων», είπε. «Αυτό δεν θα προκαλέσει τον ίδιο ενθουσιασμό».

Η SEC έχει ήδη εγκρίνει τις αλλαγές στον κανόνα που απαιτούνται ώστε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Nasdaq και το Cboe να εισάγουν και να επιβλέπουν τις συναλλαγές στα νέα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το προσωπικό της SEC υπογράψει τις αρχειοθετήσεις, τα προϊόντα θα μπορούσαν να αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε μόλις 24 ώρες.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο