Πως διαμορφώθηκαν οι αποδόσεις των Hedge Funds στο 1H

Hedge Funds

Τα hedge funds σημείωσαν μικτές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο, με το μακροοικονομικό ταμείο Caxton Associates να αγωνίζεται να διατηρήσει τα κέρδη του, ενώ μερικά αμοιβαία κεφάλαια πολλαπλών στρατηγικών και συστηματικής στρατηγικής κατέρρευσαν, σύμφωνα με πηγές και δημόσια στοιχεία.


Η Caxton Associates του Andrew Law, η οποία στοιχηματίζει στα μακροοικονομικά, έκλεισε τον περασμένο μήνα αμετάβλητη μετά από ετήσια απόδοση έως το τέλος Μαΐου που αυξήθηκε κατά 4%, ανέφεραν δύο πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.


Δεν αγωνίστηκαν όλες οι μακροοικονομικές στρατηγικές. Το εμβληματικό fund της Bridgewater Associates αυξήθηκε κατά 14,4% φέτος έως τις 26 Ιουνίου, σύμφωνα με πηγή.


Ο δείκτης HFR Global Hedge Fund έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με ένα πενιχρό κέρδος 2,89%. Ένα πρώτο δείγμα αριθμών hedge funds που έλαβε το Reuters δείχνει ότι υπήρξε κάποια εκτροπή της απόδοσης στον κλάδο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία η τεχνολογική έκρηξη οδήγησε τις παγκόσμιες αγορές σε ισχυρές επιδόσεις.

«Υπήρξε τέτοια διασπορά μεταξύ των αποδόσεων που οι δείκτες αναφοράς δεν σας λένε πάντα πώς ακριβώς τα πάει μια συγκεκριμένη στρατηγική», δήλωσε η Lilly Knight, επικεφαλής διαχείρισης επενδύσεων της K2 Advisors.


Ορισμένα hedge funds πολλαπλών στρατηγικών κατάφεραν να σημειώσουν διψήφιες αποδόσεις το πρώτο εξάμηνο του έτους.


Η Cinctive Capital σημείωσε άνοδο 11%, καθώς τα στοιχήματά της γύρω από τον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης στην ενέργεια, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την τεχνολογία απέδωσαν.


Το εμβληματικό fund της Schonfeld Strategic Advisors αυξήθηκε κατά 10,3%, ενώ το AQR Apex Strategy κέρδισε 13,5%. Όλοι τους νίκησαν τους γίγαντες Citadel και Millennium Management.


Τα παγκόσμια θεμελιώδη long/short hedge funds σημείωσαν κέρδη 7,55% το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με σημείωμα της Goldman Sachs.

Κάτω από την επιφάνεια, οι εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις σημείωσαν κέρδη σχεδόν 15%, ενώ οι υποεπιδόσεις μειώθηκαν κατά 2,22%

Κατά μέσο όρο, τα hedge funds δυσκολεύτηκαν να συμβαδίσουν με τον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη 47 χωρών του MSCI, ο οποίος αυξήθηκε περίπου 11% το πρώτο εξάμηνο.


Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 15% την ίδια περίοδο, κυρίως λόγω μιας χούφτας μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Nvidia (NASDAQ:NVDA).


«Υπάρχουν hedge funds που κατέχουν τα ονόματα megacap που σημείωσαν ράλι το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά δεν ανήκουν σε τίποτα κοντά στο βάρος της κεφαλαιοποίησης της αγοράς», δήλωσε ο Craig Bergstrom, επικεφαλής επενδύσεων της Corbin Capital.


Η Coatue Management του Philippe Laffont αυξήθηκε κατά 9,2% το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με μια πηγή.

Το διαφοροποιημένο αμοιβαίο κεφάλαιο της Aspect Capital, το οποίο διαπραγματεύεται συστηματικά, επέστρεψε 14,27% για το έτος έως το τέλος Ιουνίου, δήλωσε μια πηγή. Το hedge fund, το οποίο επιβλέπει επί του παρόντος περιουσιακά στοιχεία ύψους 9,1 δισ. δολαρίων, σημείωσε κέρδη στις γεωργικές αγορές, τα νομίσματα και τις μετοχές.


Ο ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Kairos Partners, Mario Unali, δήλωσε ότι στο μέλλον, τα hedge funds θα αντιμετωπίσουν περισσότερες προκλήσεις μετά από ένα ισχυρό ράλι. «Οι αγορές είναι πλουσιότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο και η αβεβαιότητα είναι τώρα υψηλότερη», είπε.


Δείτε παρακάτω μερικές αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου:

Hedge fund Performance –

H1

Schonfeld 10.3%

Strategic

Partners

Schonfeld 11%

Fundamenta

l Equities

Citadel 8.1%

Wellington

Citadel 13.7%

Tactical

Trading

Citadel 9.9%

Global

Equities

Citadel 2.2%

Global

Fixed

Income

Bridgewate 14.4%*

r Pure

Alpha

Marshall 10.4%

Wace

Eureka

Marshall 14.47%

Wace

Market

Neutral

TOPS

Marshall 8.06%

Wace

Global

Opportunit

ies

Winton 10.1%

Multistrat

egy

Winton 9.5%

Diversifie

d Trend

Trading

Aspect 14.27%

Capital’s

Diversifie

d

Millennium 6.9%

Management

Coatue 9.2%

Management

Cinctive 11%

Capital

Caxton 0%

Associates

AQR Apex 13.5%

Strategy

*Through June 26

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο