Πως η έλλειψη νερού επηρεάζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ινδίας

νερού Ινδία

Η επιδείνωση της έλλειψης νερού στην Ινδία, που προκαλείται από την υψηλή κατανάλωση εν μέσω ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και συχνών φυσικών καταστροφών, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κρατική πιστωτική ισχύ του έθνους της Νότιας Ασίας, ανέφερε την Τρίτη η Moody’s (NYSE:MCO) Ratings.


Εκατομμύρια Ινδοί αντιμετωπίζουν έλλειψη νερού κάθε καλοκαίρι, όταν η ζήτηση νερού αυξάνεται σε αγροκτήματα, γραφεία και σπίτια έναντι περιορισμένης προσφοράς, αλλά ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα φέτος έχει επιδεινώσει το έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένου του Δελχί και του νότιου τεχνολογικού κόμβου της Μπανγκαλόρ.


«Αυτό είναι επιζήμιο για την πιστωτική υγεία του κράτους, καθώς και για τους τομείς που καταναλώνουν σε μεγάλο βαθμό νερό, όπως οι γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και οι χαλυβουργίες», ανέφερε σε σημείωμά της η Moody’s Ratings.


«Μακροπρόθεσμα, οι επενδύσεις στη διαχείριση των υδάτων μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους από πιθανές ελλείψεις νερού», πρόσθεσε.


Η μέση ετήσια διαθεσιμότητα νερού ανά κάτοικο της Ινδίας είναι πιθανό να μειωθεί στα 1.367 κυβικά μέτρα έως το 2031 από τα ήδη χαμηλά 1.486 κυβικά μέτρα το 2021, σύμφωνα με το Υπουργείο Υδάτινων Πόρων.

Ένα επίπεδο κάτω από 1.700 κυβικά μέτρα δείχνει υδατική καταπόνηση, με τα 1. 000 κυβικά μέτρα να είναι το όριο για λειψυδρία, σύμφωνα με το υπουργείο.

«Οι μειώσεις στην παροχή νερού μπορούν να διαταράξουν τη γεωργική παραγωγή και τις βιομηχανικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων και τη μείωση του εισοδήματος για τις πληγείσες επιχειρήσεις και κοινότητες, προκαλώντας παράλληλα κοινωνική αναταραχή», ανέφερε η Moody’s.


Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επιδεινώσει τη μεταβλητότητα στην ανάπτυξη της Ινδίας, προειδοποίησε.


Η αύξηση της συχνότητας της λειψυδρίας, της σοβαρότητας ή της διάρκειας των ακραίων κλιματικών φαινομένων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή θα επιδεινώσει την κατάσταση, επειδή η Ινδία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις βροχοπτώσεις των μουσώνων για την παροχή νερού, ανέφερε ο παγκόσμιος οργανισμός.

Η εκβιομηχάνιση και η αστικοποίηση θα εντείνουν τον ανταγωνισμό για το νερό μεταξύ των επιχειρήσεων και των κατοίκων, πρόσθεσε.


Η αγορά βιώσιμης χρηματοδότησης στην Ινδία μπορεί να προσφέρει στις εταιρείες και τις περιφερειακές κυβερνήσεις μια κρίσιμη οδό για την άντληση κεφαλαίων, ανέφερε. Η Moody’s έχει επί του παρόντος αξιολόγηση Baa3 για την Ινδία με σταθερή προοπτική.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο