Πως κινείται η αγορά κρυπτονομισμάτων

ETF
FILE PHOTO: Russian rouble banknotes and representations of the cryptocurrency Bitcoin are seen in this illustration taken March 1, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Bitcoin

Η τιμή του Bitcoin παρέμεινε αμετάβλητη την Παρασκευή, καθώς οι traders παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αντίθετοι στις αγορές κρυπτονομισμάτων, ακόμη και όταν τα ήπια στοιχεία για την εργασία στις ΗΠΑ έριξαν το δολάριο και ενίσχυσαν τα στοιχήματα για ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Οι φόβοι για περισσότερη ρυθμιστική δράση κατά των κρυπτονομισμάτων ήταν βασικό βάρος στις τιμές αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αναφορών για περισσότερες κινήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ εναντίον μεγάλων παικτών στην κρυπτογράφηση. Το κλείσιμο μιας δημοφιλούς πλατφόρμας συναλλαγών νομισμάτων απορρήτου ταρακούνησε επίσης το συναίσθημα.

Αυτό διατήρησε το Bitcoin να διαπραγματεύεται έως και 2% τις τελευταίες 24 ώρες στα 62.745,3 δολάρια μέχρι τις 01:24 ET (05:24 GMT). Μια ολονύκτια πτώση του δολαρίου, μετά από ήπια στοιχεία για την εργασία, έδωσε κάποια δύναμη στο Bitcoin.

Οι συνεχείς εκροές από επενδυτικά προϊόντα κρυπτογράφησης – ιδιαίτερα τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin spot – επιβάρυναν επίσης το διακριτικό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Αμετάβλητη η τιμή του Bitcoin τις τελευταίες 7 ημέρες

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο τις τελευταίες επτά ημέρες και παρέμεινε άνετα σε ένα εύρος συναλλαγών που δημιουργήθηκε από την πτώση του από τα υψηλά ρεκόρ στις αρχές Μαρτίου.

Το token είχε υποχωρήσει έως και 57 χιλιάδες δολάρια την περασμένη εβδομάδα, εισερχόμενο σε μια τεχνική bear market από τα υψηλά του Μαρτίου.

Ενώ το Bitcoin είχε έκτοτε ανακάμψει από αυτά τα χαμηλά, οποιαδήποτε περαιτέρω κέρδη στο νόμισμα παρεμποδίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από ανησυχίες για περισσότερο ρυθμιστικό έλεγχο κατά των κρυπτονομισμάτων.

Το κλείσιμο του LocalMonero – μιας δημοφιλούς πλατφόρμας για συναλλαγές peer-to-peer της ιδιωτικής ζωής του Monero – ταρακούνησε το συναίσθημα.

Η SEC αυτή την εβδομάδα ανέβαλε την προγραμματισμένη δημόσια εισαγωγή του διαχειριστή πορτοφολιών κρυπτογράφησης Exodus Movement στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αυτό ήρθε καθώς η εφαρμογή συναλλαγών Robinhood Markets Inc (NASDAQ: HOOD) δήλωσε ότι αντιμετωπίζει πιθανή ρυθμιστική δράση από την SEC σχετικά με τα κρυπτονομίσματα που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα της.

Η SEC φάνηκε επίσης να αναβάλλει την απόφαση για τα spot ETF του Ethereum για τον Ιούνιο και στη συνέχεια αναμένεται να απορρίψει αιτήσεις για την προσφορά, δεδομένου ότι φέρεται επίσης να διεξάγει έρευνα για το εάν το νούμερο 2 token στον κόσμο είναι τίτλος.

Η ρυθμιστική αρχή έχει παρόμοιες υποθέσεις εναντίον του ανταλλακτηρίου Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) και του εκδότη XRP Ripple.

Τιμή κρυπτογράφησης σήμερα: τα altcoins βλέπουν λεπτές κινήσεις με τον ΔΤΚ των ΗΠΑ στη βρύση

Οι ευρύτερες τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν επίσης υποτονικές, καθώς η αναμονή περισσότερων ενδείξεων για τα επιτόκια των ΗΠΑ, από τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, περιόρισε τυχόν σημαντικές συναλλαγές.

Το Ethereum σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ το XRP υποχώρησε 0,7%. Και τα δύο διακριτικά διαπραγματεύονταν πτωτικά για την εβδομάδα.

Το Solana υπεραπέδωσε, σημειώνοντας άνοδο άνω του 5% την Παρασκευή και παραμένοντας σε καλό δρόμο για ήπια εβδομαδιαία κέρδη.

Ενώ τα αδύναμα στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας προκάλεσαν κάποια αισιοδοξία για ενδεχόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve, η κεντρική τράπεζα αναμένεται να το πράξει μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο – μια τάση που αναμένεται να πιέσει τις αγορές κρυπτονομισμάτων βραχυπρόθεσμα.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο