Πως κινούνται τα futures στην Wall Street-SEC, Nvidia, και Intuit στο επίκεντρο

χρηματιστήριο

μετοχών

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κυμαίνονται γύρω από την επίπεδη γραμμή οδεύοντας προς την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας μετά από μια βουτιά στους κύριους δείκτες την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Intuit (NASDAQ:INTU) υποχωρούν στις συναλλαγές pre market, καθώς οι αναλυτές ανησυχούν για την απώλεια δωρεάν χρηστών στη βασική υπηρεσία TurboTax. Το Ether κινείται χαμηλότερα εν μέσω κάποιων κερδών, αφού οι ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών των ΗΠΑ εγκρίνουν αλλαγές κανόνων που υποστηρίζουν τη δημιουργία διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων που συνδέονται με το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

1) Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης είναι υποτονικά

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ βάδιζαν στο νερό την Παρασκευή, αφού οι μετοχές υποχώρησαν στην προηγούμενη συνεδρίαση παρά τα κέρδη από την αγαπημένη τεχνητή νοημοσύνη Nvidia (NASDAQ:NVDA).

Μέχρι τις 03:35 ET (07:35 GMT), τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow ήταν όλα ως επί το πλείστον αμετάβλητα.

Οι κύριοι μέσοι όροι στη Wall Street έκλεισαν την προηγούμενη συνεδρίαση χαμηλότερα, καθώς ο ενθουσιασμός για μια καλύτερη από την αναμενόμενη άνοδο των τριμηνιαίων εσόδων από την εταιρεία κατασκευής τσιπ AI Nvidia μετριάστηκε από στοιχεία που έδειξαν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά παροχές εργασίας ήταν μικρότερος από τον αναμενόμενο. Τα στοιχεία έδειξαν ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας ορισμένες ανησυχίες ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Federal Reserve θα μπορούσαν να καθυστερήσουν πιθανές επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων.

Στο κλείσιμο των συναλλαγών την Πέμπτη, ο δείκτης αναφοράς S&P 500 είχε χάσει 0,7%, ο τεχνολογικός Nasdaq Composite είχε υποχωρήσει κατά 0,4% και ο Dow Jones Industrial Average 30 μετοχών είχε υποχωρήσει κατά 1,5%.

2) Οι μετοχές της Intuit υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για την απώλεια δωρεάν χρηστών TurboTax

Η Intuit δημοσίευσε οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά οι μετοχές του ομίλου υποχώρησαν σε παρατεταμένες ώρες συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την απώλεια δωρεάν χρηστών στην πολύ σημαντική υπηρεσία προετοιμασίας φόρων TurboTax.

Η εταιρεία πίσω από την πύλη προσωπικών οικονομικών Credit Karma και το λογιστικό λογισμικό QuickBooks ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη ανά μετοχή ύψους 9,88 δολαρίων με έσοδα 6,74 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αριθμοί ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για 9,38 και 6,65 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, σε μια ένδειξη ότι οι χρήστες αντιδρούν εκ των υστέρων στις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και στις βελτιωμένες υπηρεσίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τη δωρεάν προσφορά της TurboTax κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που έληξαν στις 30 Απριλίου, η οποία περιλαμβάνει την περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων στις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά περίπου 1 εκατομμύριο σε σχέση με την περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές επισήμαναν ανησυχίες ότι η TurboTax μπορεί να αγωνίζεται να προσελκύσει πελάτες υψηλότερης κατηγορίας, ενώ αντιμετωπίζει επίσης αυξημένο ανταγωνισμό για χρήστες χαμηλότερου επιπέδου.

3) Η SEC εγκρίνει αιτήσεις για την εισαγωγή ETF spot Ether

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενέκρινε αλλαγές κανόνων που υποστηρίζουν τη δημιουργία διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων συνδεδεμένων με το Ether, ανοίγοντας το δρόμο για την πιθανή έναρξη οκτώ τέτοιων κεφαλαίων.

Η απόφαση της Πέμπτης σηματοδότησε κάποια πρόοδο προς την τελική έγκριση ενός spot ETF για διαπραγμάτευση, αν και η SEC πρέπει τώρα να ασχοληθεί με αιτήσεις από διαχειριστές κεφαλαίων για την εισαγωγή ενός spot ETF. Στους αιτούντες περιλαμβάνονται η VanEck, η ARK Investment Management και επτά άλλοι εκδότες.

Οι φήμες για την έγκριση της SEC είχαν ενισχύσει τις τιμές του Ether καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με το πραγματικό γεγονός να πυροδοτεί φευγαλέα κέρδη στο διακριτικό.

Την Παρασκευή, το Ether, το νούμερο 2 ψηφιακό διακριτικό στον κόσμο, είχε υποχωρήσει κατά 2,8% στα 3.684,11 δολάρια στις 03:26 ώρα Ελλάδας, εν μέσω κάποιων κερδών.

4) Η Nvidia μειώνει τις τιμές των τσιπ AI της Κίνας

Η Nvidia έχει ωθηθεί να πουλήσει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα με μεγάλες εκπτώσεις λόγω του σκληρού ανταγωνισμού από τοπικούς παίκτες, ειδικά από την Huawei, ανέφερε το Reuters την Παρασκευή.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια ξεκίνησε προηγουμένως τρία τσιπ AI ειδικά σχεδιασμένα για την Κίνα πέρυσι, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ την εμπόδισαν να πουλήσει τα πιο προηγμένα τσιπ AI στη χώρα.

Μεταξύ των τριών, το H20, το οποίο είναι το πιο ισχυρό, έχει πληγεί από την υποτονική ζήτηση στην Κίνα και σε ορισμένες περιπτώσεις, πωλήθηκε με έκπτωση άνω του 10% σε παρόμοια προσφορά από την Huawei, ανέφερε η έκθεση του Reuters.

Το τσιπ Ascend 910B της Huawei είδε επίσης σημαντικά περισσότερες παραγγελίες από το H20 από επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το κράτος, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο περιορισμένα κυβερνητικά στοιχεία. Αυτό ήρθε μετά από εντολή από το Πεκίνο προς τις κρατικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν πυρίτιο κινεζικής κατασκευής.

5) Το αργό οδεύει προς εβδομαδιαία πτώση

Οι τιμές του αργού ήταν χαμηλότερες την Παρασκευή, οδεύοντας προς βαριές εβδομαδιαίες απώλειες, καθώς οι ενδείξεις κολλώδους πληθωρισμού και υψηλών επιτοκίων προκάλεσαν ανησυχίες για την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Μέχρι τις 03:36 ET, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου των ΗΠΑ (WTI) είχαν πέσει 0,4% στα 76,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent είχε πέσει 0,3% στα 81,13 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια ήταν σε καλό δρόμο για να καταγράψουν εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 3%, με το Brent στο ασθενέστερο επίπεδό του σε δύο μήνες, ενώ το WTI ήταν σε χαμηλό τριών μηνών.

Όλα τα βλέμματα είναι τώρα στραμμένα στην επόμενη συνάντηση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των συμμάχων του, που ονομάζονται από κοινού ΟΠΕΚ+, στις αρχές Ιουνίου. Η ομάδα των παραγωγών αναμένεται να συζητήσει εάν θα επεκτείνει τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής πετρελαίου κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο