Πώς Μεγάλου και Τσικριπής τάπωσαν τον Ούγγρο αναλυτή, οι big business Εξάρχου κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα…

Πώς Μεγάλου και Τσικριπής τάπωσαν τον Ούγγρο αναλυτή, οι big business Εξάρχου κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα… 

Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς έκανε εξαιρετική κίνηση, βγαίνοντας στις αγορές δανειζόμενη 650 εκ. ευρώ με 4,625% με 5ετές πράσινο ομόλογο

Οι τάπες Μεγάλου και Τσικριπή στον Ούγγρο αναλυτή 1

Φίλοι αναγνώστες, ο Ούγγρος αναλυτής της Autonomous Capital, απόφοιτος πανεπιστημίου που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του, είχε στήσει ωραία προσπάθεια υποτιμητικής κερδοσκοπίας για την Πειραιώς.

Ακριβώς μετά τις γαλλικές εκλογές και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, η Autonomous και ο Ούγγρος αναλυτής της διοργάνωσαν conference call με επενδυτές και στελέχη της τράπεζας της Ελλάδας για να συζητήσουν τα θέματα των αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTCs) στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών, αν και πώς επιδρούν στα μερίσματά τους, καθώς και τα θέματα ανταγωνισμού, εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο κ. Τσικριπής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν αποστομωτικός στον Ούγγρο αναλυτή. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν βλέπει σημαντικές διαφορές μεταξύ των προφίλ κινδύνου των 4 μεγάλων τραπεζών από ρυθμιστική άποψη, λέγοντας ότι όλες θα βρίσκονται με σημαντική πλεονάζουσα κεφαλαιακή θέση μέχρι το τέλος του 2026.
  • Τάπα 1η στον αναλυτή γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι αδύναμος κρίκος η Τράπεζα Πειραιώς. 
  • 2η και πιο σημαντική τάπα είναι ότι οι πληρωμές μερισμάτων είναι αποφάσεις που λαμβάνονται από τις διοικήσεις των τραπεζών και ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των επιπέδων DTCs και των μερισμάτων.

Δηλαδή, με απλά ελληνικά, η Πειραιώς μπορεί να δώσει το 2025 το 50% των κερδών της με τη μορφή μερίσματος. Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι θα πάρει την έγκριση από τον SSM που είναι η αρμόδια αρχή.

Ακόμα, ο κ. Τσικριπής τόνισε ότι δεν βλέπει ζημιές στον τραπεζικό κλάδο ώστε να ενεργοποιηθεί το equity dilution. Ακόμα, ο κ. Τσικριπής πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εκπλήρωση των απαιτήσεων MREL όπου η προθεσμία για τους τελικούς στόχους είναι το τέλος του 2025.

Οι τάπες Μεγάλου και Τσικριπή στον Ούγγρο αναλυτή 2

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς έκανε εξαιρετική κίνηση και τάπωσε τον Ούγγρο αναλυτή βγαίνοντας στις αγορές χθες δανειζόμενη 650 εκ. ευρώ με 4,625%, με 5ετές πράσινο ομόλογο.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα ενισχύσουν περαιτέρω τη βάση των στοιχείων MREL. Το επιτόκιο που πλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς είναι εξαιρετικά καλό. Η αρχική εκτίμηση ήταν για 5% και έκλεισε στο 4,625%.

Ο καημένος Ούγγρος αναλυτής έχει ψύχωση με την Πειραιώς. Έφαγε τις σφαλιάρες του από τον κ. Τσικριπή, από τη διοίκηση Μεγάλου και από την αγορά. Για να καταλάβετε την εμπάθειά του, στις 22/04, στο πρώτο report που έβγαλε για τις ελληνικές τράπεζες, για την Τράπεζα Πειραιώς έδινε τιμή στόχο τα 3,78€.

Δηλαδή, ούτε η μάνα του τον ξέρει. Σήμερα, όμως, ο Wiseman έχει νέα για τον Ούγγρο.

HSBC: Το νέο report για την Πειραιώς

Έχουμε την αίσθηση ότι οσονούπω θα βγάλει καινούργιο report για την Πειραιώς η HSBC.

Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, στο τελευταίο report της η HSBC έδινε τιμή στόχο τα 6,00€.

Ο Wiseman πιστεύει ότι ο αναλυτής θα αναβαθμίσει την τιμή στόχο για την Πειραιώς.

Το απίστευτο φίλοι αναγνώστες είναι ότι πριν την τωρινή μεγάλη πτώση της μετοχής της Πειραιώς, όπου έφτασε τα 3,32€, η μητρική της Autonomous, η AllianceBernstein L.P. είχε 2.763.783 μετοχές.

Αντί να μηδενίσει την θέση της επειδή ο αναλυτής της έδωσε τιμή στόχο τα 3,47€, η AllianceBernstein L.P. αντίθετα αύξησε την θέση της κατά 9.889.710 μετοχές.

Ο αναλυτής δεν μπορεί να πείσει την ίδια του την εταιρεία και θέλει να πείσει εμάς και προσπάθησε να σωθεί δημιουργώντας θέμα μέσω του αναβαλλόμενου φόρου.

Αλλά ο κ. Τσικριπής τον έστειλε…

Για να ξέρετε, αυτή τη στιγμή η AllianceBernstein L.P. έχει στην κατοχή της 12.653.493 μετοχές.

Ακόμα, οι πηγές του Wiseman από Ελβετία μεριά του λένε ότι οσονούπω θα βγάλει report για τις ελληνικές τράπεζες η UBS.

Για να δούμε τι θα δούμε.

Πηγές του Wiseman πιστεύουν ότι «με το που βγάλει τα αποτελέσματα 6μήνου η Τράπεζα Πειραιώς στα τέλη Ιουλίου, όλοι θα καταλάβουν το πόσο σοβαρή δουλειά κάνει η διοίκηση Μεγάλου και ότι για τα επόμενα 3 χρόνια η Πειραιώς θα βγάζει μίνιμουμ 1 δισ. ευρώ κέρδη και θα δίνει σαν μέρισμα μίνιμουμ τα 500 εκατ. ευρώ».

Δηλαδή, στα 3,65€ που έκλεισε χθες θα έχει για τα επόμενα 3 χρόνια μια μίνιμουμ μερισματική απόδοση της τάξης του 10,96% και θα παίζει με ένα P/E=4,5.

Δεν πειράζει, ο Ούγγρος μας λέει ότι είναι ακριβή και πρέπει να πάει στα 3,47€.

Εάν είναι μάγκας ας βγει να σορτάρει.

Ο Wiseman συντάσσεται πλήρως με τον αναλυτή της HSBC που δίνει τιμή στόχο τα 6,00€.

Να μας θυμηθείτε…. Ο αλαζόνας και με έπαρση Ούγγρος θα βρει τον μάστορά του στο πρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς. Κάντε λίγο υπομονή. Τα αποτελέσματα 6μήνου έρχονται όπου να ‘ναι, το ίδιο και το report της HSBC.

Attica Bank: Απογείωση

Όσο πλησιάζουμε στη συμφωνία των μετόχων της Attica Bank τόσο το «χαρτί» θα εντυπωσιάζει στο ταμπλό.

Χθες, η μετοχή κινούνταν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κοντά στο +20% για να κλείσει τελικά με άνοδο 19,17% στα 14,5 ευρώ.

Η συνεδρίαση του δ.σ. του ΤΧΣ είναι προ των πυλών και θα επισφραγίσει τη συμφωνία για το σχέδιο εξυγίανσης και τη συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Από την άλλη και τα fundamentals είναι εξαιρετικά για την τράπεζα.

Ισχυρή κερδοφορία στο τρίμηνο με επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (προ προβλέψεων) ύψους €8,7 εκατ. για το α΄ τρίμηνο του 2024, έναντι κερδών €0,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Αύξηση εσόδων 36,3%, χορηγήσεις ύψους 3,6 δισ. ενώ είναι και η μοναδική clear bank, δεν έχει δηλαδή αναβαλλόμενο φόρο.

Οπότε οι επενδυτές την επιβραβεύουν και παίρνουν θέση…

Το βέβαιο είναι ότι η διευθύνουσα σύμβουλος, Ελένη Βρεττού, θα πάει στη γενική συνέλευση της τράπεζας με τα πάντα κλειδωμένα ώστε να γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εξάρχου: Εξαγορές από την Intrakat και στο facility management

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο Αλέξανδρος Εξάρχου, στην ετήσια γενική συνέλευση του ομίλου Intrakat.

Και πώς να μην είναι αφού η εταιρεία δυναμώνει, επεκτείνεται, δημιουργεί συνεχώς υπεραξίες από όλους τους κλάδους που δραστηριοποιείται.

Πέρα από τα κατασκευαστικά και τα ενεργειακά, νεότερα και για την επέκταση της Intrakat στο facility management (κλάδο στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η παροχή υπηρεσιών ασφαλείας), έρχονται τον Νοέμβριο.

Ο όμιλος πήρε «προίκα» με την εξαγορά της Άκτωρ, την Άκτωρ Facility, το μερίδιο της οποίας όμως στον κλάδο δεν είναι υπολογίσιμο.

Επομένως, αν ο όμιλος δεν υπαναχωρήσει, θα πρέπει να επεκταθεί εκτίμησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου, κάνοντας πάντως ξεκάθαρο ότι δεν είναι μία κίνηση που θα αλλάξει την εικόνα του ομίλου, αφού προτεραιότητα έχουν οι παραχωρήσεις.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο facility management, να πούμε εδώ ότι η πόρτα για την αποχώρηση της Redex του ομίλου Κοπελούζου από το ΣΔΙΤ για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στον Ταύρο είναι μάλλον ανοιχτή.

Το ποσοστό της στο ΣΔΙΤ προτίθεται να εξαγοράσει η Intrakat.

Το ανεκτέλεστο 5-7 δισ. και η αγορά της Ρουμανίας

Πάντως, το quidance της Intrakat είναι εξαιρετικό, με αιχμή στη ρουμανική αγορά, για την οποία ο Αλέξανδρος Εξάρχου επέμεινε ιδιαίτερα ως προς τις προοπτικές της.

Ο στόχος της διοίκησης είναι ο τζίρος του ομίλου να φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ το 2026 ενώ το ανεκτέλεστο μέχρι την επόμενη πενταετία να κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 δισ. «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους».

Ειδικά για τη Ρουμανία είπε ότι η ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς προσφέρεται για ταχύτερη επιχειρηματική μεγέθυνση σε σχέση με την ελληνική, ενώ τόνισε ότι η κατοχή 4 μηχανημάτων διάτρησης σηράγγων (ΤΒΜ) από την ΑΚΤΩΡ εκεί, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς η πλειονότητα των προς δημοπράτηση έργων στη Ρουμανία θα αφορά τις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, που είναι στην πλειονότητά τους ορεινές.

Και προφανώς ο διορατικός Εξάρχου βλέπει ότι έχοντας ως βάση τη Ρουμανία μπορεί να διεκδικήσει σημαντικά έργα στην Ουκρανία, όταν θα τελειώσει ο πόλεμος και θα τεθεί το θέμα της ανοικοδόμησης της χώρας.

ONEX: Τι λέει τώρα ο Κουβανός έμπορος όπλων Morales

Μια ακόμη αποκάλυψη έκανε το mononews για την υπόθεση της επενδυτικής πρότασης που κατέθεσε ο Πάνος Ξενοκώστας της ONEX για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, αλλά και της σχέσης που έχει με τον κουβανικής καταγωγής έμπορο όπλων, Morales της Global Ordnance.

Δημοσιεύσαμε επιστολή του Morales στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία ξεκαθαρίζονται ορισμένες πτυχές της υπόθεσης αυτής.

Ο Κουβανός έμπορος όπλων, διαφοροποιείται σε σχέση με τις προηγούμενες επιστολές του και σε αρκετά, πλέον, ήπιους και διπλωματικούς τόνους, λέει ότι η GO δεν συμμετείχε στην σύνταξη της προσφοράς της ΟΝΕΧ και επί του παρόντος δεν σχεδιάζει να επενδύσει στα ΕΑΣ.

Αλλά επειδή θεωρεί την ONEX αξιοσέβαστη εταιρεία η GO είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την ΟΝΕΧ για τα ΕΑΣ σε περίπτωση που το επενδυτικό της σχέδιο γίνει αποδεκτό από την Κυβέρνηση.

Τονίζει επίσης ότι έχει υπογράψει Σύμβαση Εμπιστευτικότητας (Non Disclosure Agreement) με την ΟΝΕΧ, στην οποία καθορίζονται τα βασικά σημεία της συνεργασίας, βάσει της οποίας οι αρμόδιες ομάδες των GO και ONEX θα είναι σε τακτική επαφή και μιλά για… εν δυνάμει συνεργασία.

Η doValue Greece πήρε άδεια, σειρά παίρνει η Intrum

Η doValue Greece, ο μεγαλύτερος servicer της ελληνικής αγοράς πήρε χθες τη νέα άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η εκκρεμότητα της ήταν καθαρά τυπικού χαρακτήρα.

Τώρα είναι η σειρά της Intrum να στείλει τα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί. Η Τράπεζα της Ελλάδος διαπίστωσε από τον έλεγχο του φακέλου της 15 εκκρεμότητες.

Χθες ο επικεφαλής της Intrum, Γιώργος Γεωργακόπουλος, όπως μαθαίνω προσκάλεσε για ένα drink εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

«Τι θα γίνει με την άδεια», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.

Και ο κ. Γεωργακόπουλος, ξεφεύγοντας απάντησε: «Όλα καλά, θα λείψω με άδεια τον Αύγουστο».

Πάντως, όπως μαθαίνω η Intrum δεν έχει στείλει ακόμα τα πρόσθετα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί, κάτι που προφανώς θα το κάνει.

Η εταιρεία έχει προθεσμία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να προσκομίσει όσα της έχουν ζητηθεί και να θεραπεύσει κάποιες εσωτερικές διαδικασίες και θα συνεχίσει να λειτουργεί με την προηγούμενη άδεια μέχρι το τέλος του έτους.

Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει να έχει στο μικροσκόπιο της στους servicers ως προς το ότι είναι απολύτως συμβατοί με το νέο θεσμικό πλαίσιο και έχουν υιοθετήσει όλους εκείνους τους κανόνες για την σωστή ενημέρωση των δανειοληπτών και την προστασία των ευάλωτων.

Ο Μητσοτάκης οι FSRU’s και η κόντρα με Σκυλακάκη

Σε περισσότερες υποδομές με σταθμούς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU’s) έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη χώρα μας.

Το είπε καθαρά και ξάστερα από την Ουάσινγκτον, μιλώντας στο Council on Foreign Relations.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στο τέλος της ημέρας πάντα θα χρειαζόμαστε συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αυτό είναι το φυσικό αέριο.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε σήμερα περισσότερα σημεία εισόδου για την επανεριοποίηση του LNG».

Επιπλέον, σημείωσε ότι η χώρα δεν εγκαταλείπει καθόλου το σχέδιο για έρευνες υδρογονανθράκων.

«Η Exxonmobil διεξάγει σήμερα πολύ ενεργές έρευνες νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Και πάλι, αυτό θα ήταν ένα πλεονέκτημα για εμάς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχουμε τουλάχιστον την υποχρέωση, πριν πάρουμε μια απόφαση, να γνωρίζουμε αν υπάρχουν σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται εντός της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης.

Και αυτό πρόκειται να κάνουμε».

Το μήνυμα από την Αμερική πήγαινε… στον υπουργό Ενέργειας που τη Δευτέρα είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το FSRU Βόλου, ότι η χώρα έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε LNG, μέσω της Ρεβυθούσας και του Σταθμού της Αλεξανδρούπολης.

Μια δήλωση που αναστάτωσε όχι μόνο τους επενδυτές του Βόλου, αλλά και Elpedison και Motor Oil που σχεδιάζουν τα δικά τους FSRU.

Ο κ. Σκυλακάκης είχε πει θυμίζουμε: «Η δική μου άποψη, ως αρμόδιου υπουργού, είναι ότι η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται σε μια περίοδο που η χώρα έχει καλύψει, έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της σε LNG, μέσω της Ρεβυθούσας και του σταθμού της Αλεξανδρούπολης.

Δεν αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Αφορά ίσως, ενδιαφέροντα τροφοδοσίας εκτός χώρας. Η εκτίμηση μου είναι ότι αυτή η επένδυση δεν έχει προοπτικές υλοποίησης σε επίπεδο οικονομικής και πολιτικής βιωσιμότητας στη φάση αυτή».

Μάλλον εδώ έχουμε πλήρη διάσταση απόψεων…

Και τα υπεράκτια αιολικά

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, πεδίο που αποτελεί, όπως είπε, μεγάλη πρόκληση, όπου ανοίγονται νέες δυνατότητες.

Αναφορικά με την πορεία της ενεργειακής μετάβασης, υπογράμμισε ότι κοστίζει πολλά χρήματα και ότι δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των επιχειρήσεων και των πολιτών.

«Έτσι, νομίζω ότι θα εξετάσουμε θέματα σχετικά με τον ρυθμό του πόσο γρήγορα θα πραγματοποιηθεί στην πραγματικότητα αυτή η μετάβαση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρειαζόμαστε προκειμένου να την πραγματοποιήσουμε στην πραγματικότητα», δήλωσε σχετικά.

O Θανάσης Δαγούμας και ο Πάρης Δράγνης στον Βόλο….

Προφανώς σε αυτό το κλίμα ήρθε και η θετική γνωμοδότηση του Θανάση Δαγούμα της ΡΑΑΕΥ αναφορικά με την εγκατάσταση του FSRU «Αργώ» στον Παγασητικό Κόλπο (και όχι μέσα στο λιμάνι του Βόλου, όπως προβλεπόταν αρχικά).

Όπως πληροφορείται ο wiseman η νέα θέση θα είναι στην περιοχή «Κριθαριά» μεταξύ Βόλου και Αγχιάλου

Το αίτημα ήταντης Mediterranean Gas του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη για μεταβολή της περιοχής εγκατάστασης, καθώς και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου.

Η απόφαση της Αρχής (με εισήγηση του Δημήτρη Φούρλαρη, Τομεάρχη Ενέργειας) προβλέπει ότι η πλωτή δεξαμενή θα εγκατασταθεί σε νέα θέση, ενώ πρόκειται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2025.

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις και τις αντιδράσεις που έχει εγείρει το συγκεκριμένο project, από Δήμους, επιστημονικούς φορείς και σωματεία της περιοχής, η ΡΑΑΕΥ σημειώνει ότι, το σύνολο των ενστάσεων κατατέθηκαν εκπρόθεσμα και χωρίς την αναγκαία εξειδίκευση και τεκμηρίωση, ενώ τονίζει ότι δεν προκύπτουν περιβαλλοντικά προβλήματα που να είναι μη αντιμετωπίσιμα.

«Σε κάθε περίπτωση», διευκρινίζει η ΡΑΑΕΥ, «η τελική αξιολόγηση των επιπτώσεων που προκαλούνται από τη νέα χωροθέτηση του σχεδιαζόμενου έργου στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον θα λάβει χώρα κατά την περιβαλλοντική αδειοδότηση που τελείται σε επόμενο αδειοδοτικό στάδιο».

Να θυμίσω ότι, όπως έχουν γράψει αναλυτικά ο wiseman και το mononews.gr, μετά από πάρα πολλές περιπέτειες  το  100% των μετοχών της εταιρίας  του FSRU, πέρασε στην Golden Port Marine Cyprus Limited, της οικογένειας Δράγνη.

Ο Λιανός ξαναχτύπησε…

Διακριτικές αιχμές για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην Ελλάδα άφησε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

Ο καθηγητής που κοντραρίστηκε με τον Κώστα Σκρέκα επί θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης και με σημείο τριβής τις τιμές και τον ρόλο της Επιτροπής για τον περιορισμό του φαινομένου, σε άρθρο του στην ετήσια έκθεση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Δίκαιο ανταγωνισμού στην εποχή των “πολυκρίσεων”: η ελληνική περίπτωση», υπενθύμισε ότι η Επιτροπή συγκρίνει τις τιμές αλλά δεν είναι αρμόδια για τον έλεγχο των περιθωρίων κέρδους, θύμισε τα πεπραγμένα επί θητείας του και δεν παρέλειψε να κάνει σύγκριση με άλλες χώρες.

«Αποτελεί ίσως ευρωπαϊκή πρωτοτυπία η μη ύπαρξη στην Ελλάδα συστηματικών μελετών συγκέντρωσης της αγοράς και του επιπέδου τιμών από δημόσιους οργανισμούς για σημαντικούς τομείς της εθνικής οικονομίας, όπως ο τραπεζικός κλάδος, ο αγροτικός τομέας, ο ενεργειακός τομέας (καύσιμα), κάτι που ανάγκασε την ΕΑ να προχωρήσει η ίδια τα τελευταία τρία έτη σε αυτές τις έρευνες, με τους περιορισμένους πόρους της».

Ο κ. Λιανός, σήμερα μέλος του Ειδικού Εφετείου για θέματα Ανταγωνισμού στη Μεγάλη Βρετανία, φαίνεται τελικά πώς δεν έριξε μαύρη πέτρα πίσω του, μετά την αποχώρηση από την Επιτροπή.

Γιάννης Λαβράνος: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο

Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και ξεκινά το νέο δικαστικό έτος, θα παραδώσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, το πόρισμά του για τις υποκλοπές.

Και κάποιοι ήδη κλαίνε με μαύρο δάκρυ καθώς θα περάσουν «μαύρο» καλοκαίρι περιμένοντας τις εξελίξεις.

Μεταξύ αυτών μαθαίνω ότι βρίσκεται και ο γνωστός επιχειρηματίας, Γιάννης Λαβράνος, που κάποτε έλυνε κι έδενε στο κτίριο της Κατεχάκη, όμως, τώρα έχει χάσει όλα του τα στηρίγματα.

Μαθαίνω ότι ο Λαβράνος είναι ο ένας από τους τέσσερις που κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο με την ιδιότητα του υπόπτου και η… θερμότητα που αισθάνεται δεν είναι από την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά από τις ερωτήσεις που κληθούν να απαντήσουν εφόσον τα υπομνήματα που κατέθεσαν δεν καλύπτουν την έρευνα του κ. Ζήση.

Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν, όπως μου λένε και για τον Φέλιξ Μπίτζιο κι απ’ ότι ακούω ο Σεπτέμβρης θα είναι πιο «καυτός» μήνας κι από τον Ιούλιο…

Ο Ανδρουλάκης, ο Δούκας και το ασυμβίβαστο

Δεν ξέρω ποιοι ήταν από το ΠΑΣΟΚ οι «διακινητές» της είδησης ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την προεδρία, αλλά χθες όλα ξεκαθάρισαν με τον πιο σωστό τρόπο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχει ένα σχετικό εμπόδιο αμέσως έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας:

«Για μένα όλη αυτή η κουβέντα είναι χωρίς πολιτικό νόημα, εγώ δεν πρόκειται να βάλω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα Δούκα.

Όταν ενημερώθηκα από την αρμόδια επιτροπή, την ΕΔΕΚΑΠ, είπα ότι πρέπει να ξεπεραστεί με ένα θεσμικό τρόπο και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες μας, να μιλήσουμε πολιτικά».

Και κατέληξε ότι η αρμόδια Επιτροπή θα βρεί λύση για την υποψηφιότητα Δούκα ενώ ανέφερε ότι η τροπολογία αυτή στο καταστατικό είχε μπει επί Γιώργου Παπανδρέου το 2008.

Το θέμα είναι ότι θα ήταν αδιανότητο να επιχειρήσει κάποιος να εμποδίσει τον δήμαρχο της Αθήνας να κατέβει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό θα δημιουργούσε μια άνευ προηγουμένου εσωστρέφεια και θα έδιωχνε κόσμο από το κόμμα.

Το κατάλαβαν στη Χαριλάου Τρικούπη και γι’ αυτό το ξεκαθάρισαν…

Η μήνυση του Άδωνι κατά Πολάκη

Εξαγριωμένος, πέρα από τα συνήθη, ήταν χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού πλέον η κόντρα με τον Παύλο Πολάκη έχει πάει σε άλλα επίπεδα.

Αιτία ασφαλώς η εμμονή, στα όρια της κατάστασης που χρήζει ειδικού, του Κρητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Υγείας.

Σχεδόν κάθε ημέρα ο Πολάκης κάνει αναρτήσεις με εξαιρετικά υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον Άδωνι, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πάψει να έχει ανοχές σε ένα φαινόμενο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό.

Έτσι προχώρησε σε μήνυση κατά του Πολάκη για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω διαδικτύου και της εξύβρισης.

Ο δε υπουργός ανέφερε ότι έδειξε υπερβολική ανοχή και ότι ο Πολάκης πρέπει να λογοδοτήσει στα δικαστήρια. «Ελπίζω να μην ζητήσει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ασυλία.

Νέα μήνυση και αγωγή θα καταθέτω πλέον κάθε φορά που κάποιος αμφισβητεί την ηθική μου συγκρότηση», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη μήνυσή του, με πληρεξούσιους δικηγόρους τον Μ. Δημητρακόπουλο και τον Π. Κάρκουλα, ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ως άμεσα παθών από την εγκληματική του συμπεριφορά, διατηρώ ενεργείς αστικές αξιώσεις σε βάρος του, τουλάχιστον για χρηματική μου ικανοποίηση ένεκα της ηθικής βλάβης που μου προκάλεσε».

Τώρα εγώ να σας πω ότι δεν ελπίζω να διορθωθεί ο αδιόρθωτος Πολάκης, είναι περιττό.

Αυτοί που εξέθρεψαν τόσα χρόνια τον πολακισμό και της «τζάμπα μαγκιά» έκαναν σπουδαία δουλειά.

Το νέο project του Κασσελάκη και οι οργισμένοι

Τώρα για τον… αδιαμεσολάβητο Stefanos και τη νέα του πρωτοβουλία τι να πούμε. Σήμερα, από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δέχεται στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου πολίτες και θα συζητά μαζί τους. Θα του λένε τα προβλήματά τους, ο Στέφανος θα κάνει ότι τους ακούει και ότι θα τους βοηθήσει.

«Τον καθένα ξεχωριστά. Θέλω να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες σου. Να μάθω τις απόψεις και τις προσδοκίες σου», λέει ο Κασσελάκης.

Εγώ, πάντως, μαθαίνω ότι οι προσδοκίες δεν είναι και οι καλύτερες γι’ αυτό το νέο project του προέδρου. Κι ότι θα το κάνεις μερικές ημέρες και μετά θα το ξεχάσει. «Πιο πολύ το κάνει για να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες για τα social, παρά για την ουσία», μου έλεγε άνθρωπος κοντά στην Κουμουνδούρου.

Και συνέχιζε με χιούμορ: «Δεν καλεί ο Κασσελάκης το κάθε ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι οργισμένα και απογοητευμένα με την πολιτική του; Θα γέμιζε όχι μόνο τα γραφεία αλλά και την πλατεία Κουμουνδούρου…».

Μήπως έχει άδικο;

«Άρωμα γυναίκας» στο ΒΕΑ

«Άρωμα γυναίκας» κυριάρχησε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας στην οδό Ακαδημίας, καθώς παρουσία δύο γυναικών υπουργών της κυβέρνησης και πλήθους εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, παρουσιάστηκε το πλαίσιο στήριξης και ενίσχυσης των γυναικών για την περαιτέρω εδραίωση τους στον εγχώριο επιχειρηματικό στίβο.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και η υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, παρουσίασαν σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων που σχεδίασε η κυβέρνηση και αφορούν αποκλειστικά τις γυναίκες επιχειρηματίες.

Αμφότερες οι Ζωή Ράπτη και η Σοφία Ζαχαράκη ενθάρρυναν τη διοίκηση του ΒΕΑ και τον αντιπρόεδρο Κώστα Δαμίγο για τη πρωτοβουλία του σχετικά με την ενεργοποίηση τομέα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και απευθυνόμενες στις παριστάμενες γυναίκες μέλη τους μετέφεραν το μήνυμα ότι τα υπουργεία και το ΒΕΑ θα βρίσκονται από εδώ και στο εξής σε αδιάλειπτη επαφή και συνεργασία.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας και πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηρίου Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Χρυσούλα Κονιάκου, παρουσιάστηκαν τέσσερα φιλόδοξα γυναικεία επιχειρηματικά projects από το χώρο της αρτοποιίας, του αυτοκινήτου και της έρευνας.

QUIZ: Ηot επιχειρηματικό-δημοσιογραφικό ειδύλλιο ή απλά φίλοι;

Εκείνος είναι διάσημος επιχειρηματίας, επικεφαλής εισηγμένης εταιρείας. Ιδιαίτερα δραστήριος και κοινωνικός. Καλεσμένος σχεδόν σε όλα τα πάρτι που γίνονται στο κλεινόν άστυ. Εκείνη τηλεοπτική δημοσιογράφος παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου.

Τώρα τελευταία, τους έχουν δει πολλές φορές τετ α τετ σε γνωστά ρέστο της Αθήνας.Μάλιστα, προ ημερών, που η δημοσιογράφος ήταν παρουσιάστρια σε event μεγάλης εταιρείας που γιόρταζε τις πολλές δεκαετίες παρουσίας στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας, τους είδαν να φεύγουν μαζί…

Οι φήμες οργιάζουν!!!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο