Πως οι αεροπορικές εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τα έσοδα τους

Ισραήλ

αεροπορικές εταιρείες

Οι αεροπορικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικονομικές συγκρίσεις μετά από ένα δύσκολο έτος έχουν ένα σχέδιο για την αύξηση των εσόδων που οι επιβάτες θα μισούν. Αυξάνουν την τιμή του ελέγχου της τσάντας σας.

Η Delta Air Lines, η τελευταία εταιρεία που ανακοίνωσε αύξηση των τιμών, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυξάνει το κόστος της πρώτης παραδοτέας αποσκευής ενός επιβάτη στα 35 δολάρια από 30 δολάρια και μιας δεύτερης αποσκευής στα 45 δολάρια από 40 δολάρια. Η εταιρεία αύξησε τελευταία φορά τα τέλη παραδοτέων αποσκευών το 2018. Η American Airlines και η United Airlines έκαναν παρόμοιες αλλαγές, αυξάνοντας τα τέλη αποσκευών κατά περίπου 5 δολάρια, ενώ η JetBlue Airways και η Alaska Airlines αύξησαν επίσης τις τιμές.

Οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ένα διπλό χτύπημα. Το υψηλότερο κόστος εργασίας και η αύξηση του κόστους συντήρησης τρώνε τα έσοδα. Εν τω μεταξύ, η εγχώρια ζήτηση έχει μαλακώσει, πλήττοντας την τιμολογιακή δύναμη των αεροπορικών εταιρειών.

Τα τέλη αποτελούν σημαντική και αυξανόμενη πηγή εσόδων για τις αεροπορικές εταιρείες. Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ δημιούργησαν 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια από τέλη αποσκευών το 2022, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Μεταφορών, από 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η American Airlines δημιούργησε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τα τέλη αποσκευών εκείνο το έτος, το οποίο αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 3% των εσόδων της για το 2022. Η United κέρδισε 1. 1 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2. 6% των εσόδων της για το 2022. Η Delta τσέπωσε 980 εκατομμύρια δολάρια ή 2.1% των εσόδων της για το 2022.

Είναι πιθανό τα στοιχεία αυτά να αυξήθηκαν το 2023, ένα έτος ρεκόρ για ταξίδια με έξι από τις 10 πιο πολυσύχναστες ημέρες στην ιστορία της αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών. Με τις αεροπορικές εταιρείες να αυξάνουν τις τιμές στην πρώτη παραδοτέα αποσκευή κατά μέσο όρο 17%, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να αυξηθεί και πάλι φέτος.

Αυτό αναμένεται να συμβάλει στην αντιστάθμιση της μείωσης των αεροπορικών εισιτηρίων. Οι τιμές των εισιτηρίων ήταν 6% χαμηλότερες τον Ιανουάριο σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιανουαρίου. Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό πρακτορείο Hopper αναμένει ότι οι ναύλοι εσωτερικού θα παραμείνουν κάτω από το 2023 και τα προπανδημικά επίπεδα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της Hopper, Hayley Berg, δήλωσε ότι περισσότερα αεροπλάνα στον αέρα συνέβαλαν στη μείωση των τιμών. «Η ελάφρυνση των τιμών στα εγχώρια αεροπορικά εισιτήρια έρχεται καθώς η χωρητικότητα των εγχώριων θέσεων έχει διατηρήσει αύξηση τουλάχιστον 5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2019 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023», ανέφερε.

Τελικά, τα τέλη αποσκευών αντιπροσωπεύουν μεταξύ 2% και 3% των εσόδων για τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ. Αλλά η αγορά θα κρίνει τη United, την American και τη Delta έναντι ενός ισχυρού 2023, οπότε κάθε μικρό βοηθάει. Και οι τρεις μετοχές αυξήθηκαν μεταξύ 7% και 10% το 2024. Και υπάρχουν και άλλοι πιο σημαντικοί παράγοντες, όπως το κόστος, η ζήτηση και οι περιορισμοί χωρητικότητας, που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στα κέρδη.

Φυσικά, τα κέρδη δεν είναι το πρώτο πράγμα στο μυαλό των ταξιδιωτών που τώρα πλήττονται με υψηλότερες χρεώσεις.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο