Πώς το iPhone 16 με AI θα μπορούσε να στείλει την αγοραία αξία της Apple στα 4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Apple (AAPL) θα μπορούσε να βρίσκεται στο δρόμο προς μια κεφαλαιοποίηση αγοράς 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς πλησιάζει ένας κύκλος αναβάθμισης iPhone, με γνώμονα το iPhone 16 που είναι ενισχυμένο με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), σύμφωνα με τους αναλυτές της Wedbush.

  • Το iOS 18 της Apple που ανακοινώθηκε πρόσφατα με τη συνεργασία Apple Intelligence και OpenAI αναμένεται επίσης να δημιουργήσει ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων και να αυξήσει την αξία της μετοχής.
  • Ο κύκλος αναβάθμισης AI iPhone 16 έρχεται σύντομα

Ο αναλυτής της Wedbush είπε ότι ένα AI iPhone 16 θα μπορούσε να φέρει «έναν χρυσό κύκλο αναβάθμισης για το Cupertino κοιτάζοντας μπροστά με τη συσσωρευμένη ζήτηση παγκοσμίως».

iPhone Apple

«Η Street αρχίζει τώρα σιγά-σιγά να αναγνωρίζει ότι με την Apple Intelligence στο κατώφλι της ουσίας, το Cupertino** θα είναι οι φύλακες της επανάστασης της τεχνητής νοημοσύνης των καταναλωτών», είπαν, με 2,2 δισεκατομμύρια συσκευές iOS παγκοσμίως και 1,5 δισεκατομμύρια iPhones._____________

** Το Κουπερτίνο είναι μια μικρή πόλη στη Σίλικον Βάλεϊ στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2020, το Κουπερτίνο έχει πληθυσμό 60.381 κατοίκους. Τα κεντρικά γραφεία της Apple Inc. βρίσκονται στο Κουπερτίνο. Το Κουπερτίνο βρίσκεται στο νότιο άκρο του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.iPhone AppleH Wedbush πρότεινε ότι ένα «παλιρροϊκό κύμα τεχνητής νοημοσύνης των καταναλωτών» θα μπορούσε να ξεκινήσει με το iPhone 16 στα μέσα Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι 270 εκατ. χρήστες iPhone δεν έχουν αναβαθμιστεί εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια. Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η σταθεροποίηση της προσφοράς iPhone στην Ασία είναι επίσης «ένα πολύ καλό σημάδι που οδεύει προς έναν μνημειώδη κύκλο αναβάθμισης iPhone 16».

Οι προβλέψεις της Wedbush έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενων ανησυχιών για τον κατασκευαστή iPhone στην περιοχή της Κίνας εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού, αν και υπήρξαν πρόσφατα σημάδια βελτίωσης των αποστολών. Προέβλεψαν ότι ο Ιούνιος «θα είναι το τελευταίο αρνητικό τρίμηνο ανάπτυξης για την Κίνα με ανάκαμψη ανάπτυξης που ξεκινά το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου», όταν αναμένεται να κυκλοφορήσει το iPhone 16.Το AI και το iOS 18 θα μπορούσαν επίσης να ενισχύσουν την αξία του μεριδίου.

Η Apple παρουσίασε το iOS 18 ενισχυμένο από την Apple Intelligence και μια συνεργασία AI με την OpenAI στο συνέδριο των προγραμματιστών της τον Ιούνιο.

  • Οι αναλυτές της Wedbush δήλωσαν ότι η συνεργασία με τον κατασκευαστή Chat-GPT «δημιουργεί τον αυτοκινητόδρομο για τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο να επικεντρωθούν στο iOS 18 και αυτό, με τη σειρά του, θα δημιουργήσει μυριάδες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων για την Cook & Co. τα επόμενα χρόνια».

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του υψηλού περιθωρίου κέρδους των υπηρεσιών ετησίως ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Apple» λόγω υλικού και λογισμικού.

  • Πρόσθεσαν ότι πιστεύουν ότι «η τεχνολογία AI που εισάγεται στο οικοσύστημα της Apple θα φέρει ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων τόσο στις υπηρεσίες όσο και στο iPhone / υλικό και προσθέτει 30 έως 40 δολάρια ανά μετοχή».

Οι μετοχές της Apple άλλαξαν ελάχιστα στις αρχές της διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, αν και έχουν κερδίσει περισσότερο από 17% από την αρχή του έτουςiPhone AppleΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τατιανή Σάγιεχ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο