Πόσα παίρνουν τα κορυφαία στελέχη της JP Morgan

Τα κορυφαία στελέχη της τράπεζα που βρίσκονται κοντά στον Ντίμον έλαβαν επίσης αυξήσεις στις αποδοχές τους πέρυσι. Ο μισθός του προέδρου της JPMorgan Daniel Pinto αυξήθηκε κατά περίπου 5% στα 30 εκατ. δολάρια.

JP Morgan

Η Jennifer Piepszak και η Marianne Lake, συν-επικεφαλής των  επιχειρήσεων που θεωρούνται ως οι επικρατέστερες υποψήφιες για να αντικαταστήσουν κάποια μέρα τον Ντίμον, αμφότερες αμείφθηκαν με 18,5 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά σχεδόν 6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

JPMorgan

Ο Ντίμον βρίσκεται συχνά στην κορυφή της λίστας των υψηλότερα αμειβόμενων διευθύνοντων συμβούλων στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Το Forbes υπολογίζει την καθαρή του περιουσία σε περίπου 1,9 δισ. δολάρια, μεγάλο μέρος της οποίας βρίσκεται σε μετοχές της JPMorgan.

Επί σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Ντίμον δεν πούλησε καμία από τις μετοχές της JPMorgan. Αλλά πέρυσι δήλωσε ότι σχεδίαζε να πουλήσει ένα κομμάτι των μετοχών του, το οποίο κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης θα του απέφερε περισσότερα από 140 εκατ. δολάρια.

Η αμοιβή του στην JPMorgan αποτέλεσε κατά καιρούς ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα για τους μετόχους. Πριν από δύο χρόνια, οι επενδυτές διαφώνησαν με μια εφάπαξ ειδική αμοιβή του Ντίμον, η οποία προβλεπόταν να ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. δολάρια για πολλά χρόνια.

Η πλειοψηφία των μετόχων κατέληξε να ψηφίσει κατά του σχεδίου αμοιβής για πρώτη φορά σε μια μη δεσμευτική ψηφοφορία, κατά την ετήσια συνέλευση των επενδυτών της τράπεζας το 2022.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο