Που ανεβάζει τον στόχο της για τον S&P 500 η RBC

S&P 500 RBC

Η επενδυτική τράπεζα RBC Capital Markets αύξησε τον στόχο της για τον S&P 500 στο τέλος του 2024 από 5.300 σε 5.700, μια κίνηση που χαρακτήρισε ως «νευρική αύξηση».


Οι στρατηγικοί αναλυτές της RBC προβλέπουν τώρα αύξηση 19,5% από το κλείσιμο του Δεκεμβρίου 2023 και αύξηση 4,4% από τα τέλη Ιουνίου για τον δείκτη αναφοράς.


Η RBC δήλωσε ότι τα μοντέλα που χρησιμοποιεί για να αντλήσει στόχους τιμών στο τέλος του έτους έδειξαν μια σειρά αποτελεσμάτων, με τον S&P 500 να κλείνει δυνητικά το έτος τόσο χαμηλά όσο 5.200, με βάση μοντέλα αποτίμησης, ή να υπερβαίνει τις 5.800, υποστηριζόμενος από cross-asset και πολιτικά μοντέλα.


“Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον στόχο τιμής μας περισσότερο ως πυξίδα (πρόχειρος οδηγός) παρά ως GPS (εργαλείο ακριβείας)”, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές σε σημείωμα.


«Η ιστορία που βλέπουμε στα δεδομένα μας για το 2024 είναι ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει πάρει λίγο μπροστά από τον εαυτό της από την άποψη της αποτίμησης, καθώς και σε ορισμένες από τις εργασίες μας για το κλίμα, αλλά ότι ορισμένα εργαλεία μας εξακολουθούν να δείχνουν τη δυνατότητα του S&P 500 να κινηθεί λίγο υψηλότερα από τώρα μέχρι το τέλος του έτους. », πρόσθεσαν.

Οι στρατηγικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι μιας βραχυπρόθεσμης υποχώρησης είναι τώρα υψηλότεροι, ωστόσο, αναμένουν ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα είναι προσωρινή και θα περιοριστεί σε ένα εύρος 5-10%.


«Έχουμε περιγράψει τους εαυτούς μας ως “κουρασμένο ταύρο” και “ουδέτερο” πρόσφατα», συνέχισαν οι στρατηγικοί αναλυτές. «Σήμερα, θα το αλλάζαμε ελαφρώς αυτό και θα χαρακτηρίζαμε τους εαυτούς μας ως “νευρικό και πηδηχτό ταύρο”».


Η RBC αναγνωρίζει επίσης σημαντική αβεβαιότητα στις προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και το 2025, ιδίως όσον αφορά τον καταναλωτή των ΗΠΑ και τις επερχόμενες εκλογές. Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να εισέρχεται σε ένα μαλακό μπάλωμα και ότι η μεταβλητότητα της χρηματιστηριακής αγοράς αυξάνεται συχνά κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, πιστεύουν ότι οποιαδήποτε υποχώρηση θα αποτελέσει προσωρινή οπισθοδρόμηση στην πορεία ανάκαμψης από τις συνθήκες σχεδόν ύφεσης το 2022, με την αγορά να αναμένεται να επανέλθει σύντομα σε τροχιά.


«Αλλά αν κάνουμε λάθος και οι οικονομικές προβλέψεις χειροτερέψουν τους επόμενους μήνες ή φαίνονται έτοιμες για το 2025, υπάρχει καθοδικός κίνδυνος στην έκκλησή μας για το τέλος του έτους 2024», πρόσθεσε η RBC.


Για το 2025, οι στρατηγικοί αναλυτές δήλωσαν ότι ενώ οι προοπτικές για το 2025 παραμένουν πολύ αβέβαιες για να δημοσιεύσουν έναν οριστικό στόχο τιμών, η προκαταρκτική ανάλυση χρησιμοποιώντας τα πέντε μοντέλα τους υποδηλώνει ένα μέσο αποτέλεσμα 6.159 για τον S&P 500.

Το εύρος των αποτελεσμάτων κυμαίνεται από 5.900 έως σχεδόν 6.400, με τρία μοντέλα να ομαδοποιούνται γύρω από το εύρος 6.100-6.200.


«Το σήμα που βλέπουμε στη μοντελοποίησή μας σήμερα είναι ότι οι τιμές των μετοχών έχουν περιθώριο να αυξηθούν περαιτέρω το 2025 από άποψη συναισθήματος, αποτίμησης, διασταυρούμενων περιουσιακών στοιχείων και πολιτικής», έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές.

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο