Προχωράει η συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse

UBS επιτόκια

συγχώνευση UBS Credit Suisse

Η συγχώνευση των ελβετικών μονάδων της UBS και της Credit Suisse θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ήδη από την 1η Ιουλίου, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της UBS την Τρίτη.

Η UBS, η οποία εξαγόρασε την πρώην ανταγωνίστριά της Credit Suisse πέρυσι μετά την κατάρρευση της τράπεζας, είχε προηγουμένως δηλώσει ότι οι δύο μονάδες θα συνδυαστούν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Η Sabine Keller-Busse, πρόεδρος της UBS Ελβετίας, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung ότι το σχέδιο προχωρά «πολύ καλά».

«Η συγχώνευση θα μπορούσε να γίνει μέχρι την 1η Ιουλίου», είπε.

Οι πελάτες θα αρχίσουν να μεταφέρονται στα συστήματα πληροφορικής της UBS κατά τη διάρκεια του 2025, δήλωσε ο Keller-Bosse.

Η συγχώνευση των μητρικών εταιρειών της UBS και της Credit Suisse ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ξεχωριστά, η UBS ανέφερε σε δήλωσή της ότι είχε ολοκληρώσει στις 7 Ιουνίου τη μετάβαση σε μια ενιαία ενδιάμεση εταιρεία χαρτοφυλακίου των ΗΠΑ, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η απορρόφηση της Credit Suisse από την UBS άφησε την Ελβετία με μια ενιαία παγκόσμια τράπεζα, η οποία έχει ισολογισμό περίπου διπλάσιο από το μέγεθος της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της χώρας.

Η Keller-Busse, η οποία επανέλαβε ότι θα υπάρξουν 3.000 απολύσεις στην Ελβετία λόγω της συνολικής συγχώνευσης, ρωτήθηκε επίσης αν θα ήθελε να διαδεχθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της UBS Sergio Ermotti, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί τα επόμενα τρία χρόνια περίπου.

Θεωρείται ως μία από τις πιθανές υποψήφιες.

«Έχω μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές στον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε στην εφημερίδα. «Σε αυτό επικεντρώνομαι, όπως έκανα πάντα. Όλες αυτές οι εικασίες είναι άσχετες με μένα».

πηγή:www.investing.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο