Προειδοποίηση Cathie Wood για την μετοχή της NVIDIA

Wood

Αυτή είναι η Cathie Wood, διευθύνουσα σύμβουλος και επικεφαλής επενδύσεων της Ark Invest, σε επιστολή προς τους μετόχους με ημερομηνία την Πέμπτη.

Σημείωσε επίσης ότι η Nvidia NVDA, +4,47% – σε αντίθεση με τη Cisco κατά τη διάρκεια της εποχής dot-com – αντιμετωπίζει ανταγωνισμό. «Μακροπρόθεσμα, σε αντίθεση με την ιστορία με τη Cisco, ο ανταγωνισμός θα μπορούσε να ενταθεί, όχι μόνο επειδή η Advanced Micro Devices βρίσκει επιτυχία, αλλά και επειδή οι πελάτες της Nvidia – πάροχοι υπηρεσιών cloud και εταιρείες όπως η Tesla – σχεδιάζουν τα δικά τους τσιπ AI», είπε.

“Χωρίς μια έκρηξη στα έσοδα λογισμικού για να δικαιολογήσει την υπερβολική ανάπτυξη της χωρητικότητας [μονάδας επεξεργασίας γραφικών], δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε μια παύση στις δαπάνες, επιδεινώνοντας μια διόρθωση στα πλεονάζοντα αποθέματα, ιδιαίτερα μεταξύ των πελατών cloud που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των πωλήσεων κέντρων δεδομένων της Nvidia.— Κάθι Γουντ

Η Wood έχασε το ράλι της Nvidia, πουλώντας ένα μερίδιο που έφτασε τις 772.884 μετοχές της ναυαρχίδας Ark Innovation ETF ARKK για δύο μήνες που έληξαν τον Ιανουάριο του 2023, περίπου την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησε το ChatGPT. Αυτό θα άξιζε 685 εκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας την τιμή κλεισίματος της Nvidia από την Τετάρτη, ή περίπου έξι φορές περισσότερο από ό, τι έλαβε η Ark για πώληση κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου.

Το Ark Innovation ETF έχει υποχωρήσει περίπου 4% φέτος, ενώ η μετοχή της Nvidia έχει κερδίσει 85%.

πηγή:www.marketwatch.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο