Η μετοχή της Profile (:ΠΡΟΦ) διαπραγματεύεται στα 5,14 ευρώ με άνοδο 0,19%, καταβάλλοντας προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα, με το σήμα πώλησης να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 5,40 ευρώ και η στήριξη στα 4,91 ευρώ, με τις εισροές στην μετοχή να καταγράφουν αύξηση. Μ.Ο όγκου τριών μηνών 23,0 χιλ. τεμάχια.
Η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις καταβάλλει προσπάθεια να κινηθεί υψηλότερα, με την προσοχή να εστιάζεται στην ακύρωση του σήματος πώλησης, στην αύξηση του όγκου σε ανοδικά κλεισίματα, καθώς και στην ανοδική διάσπαση και σταθεροποίηση της πάνω από τον εκθετικό ΚΜΟ50 ημερών (5,15 ευρώ), προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για υψηλότερες τιμές.
Απόδοση μηνός –3,02%
Απόδοση 3μηνου +12,23%
Απόδοση 6μηνου -1,53%
Απόδοση από 1/1 +20,94%
Απόδοση 52 εβδομάδων +29,47%
Μέγιστη τιμή 52 εβδ. 5,50 ευρώ
Ελάχιστη τιμή 52 εβδ. 3,925 ευρώ
Ιδία Κεφάλαια: 33,47 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία χρήσης α΄ εξαμήνου 2024)
BV 1,37
P/BV 3,75
P/Ettm 25,58
EV/EBITDAttm* 15,25
EV/Sales* 8,08
Καθαρός Δανεισμός/EBITDAttm* αρνητικός
Profile-Ελεύθερες ταμειακές ροές: –136.798 ευρώ την οικονομική χρήση του α΄ εξαμήνου του 2024 από –809.486 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Ξένα/Ιδία 0,74
ROE +7,61%
ROA +4,38%
Δείκτης Φερεγγυότητας* 67,34%
Συντελεστής Μόχλευσης* αρνητικός
FCF Yield* αρνητικός
Κεφαλαιοποίηση: 126,37 εκατ. ευρώ
*ROA: Η απόδοση περιουσιακών στοιχείων (ROA) μετρά πόσο αποτελεσματική είναι η διοίκηση μιας εταιρείας στη δημιουργία κέρδους από τα συνολικά περιουσιακά της στοιχεία στον ισολογισμό της. Το ROA εμφανίζεται ως ποσοστό και όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η διοίκηση μιας εταιρείας στη διαχείριση του ισολογισμού της για τη δημιουργία κερδών.
*FCF Yield: Όσο χαμηλότερος είναι ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης, τόσο λιγότερο ελκυστική είναι η μετοχή μιας εταιρείας, διότι οι επενδυτές βάζουν χρήματα στην εταιρεία αλλά δεν λαμβάνουν πολύ καλή απόδοση ως αντάλλαγμα. Αντίθετα, όσο υψηλότερος είναι ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης, τόσο πιο ελκυστική είναι η μετοχή μιας εταιρείας, καθώς αυτή δημιουργεί αρκετά μετρητά ώστε να ικανοποιήσει εύκολα το χρέος της, όπως κι άλλες υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένου και την πληρωμή μερισμάτων.
*Συντελεστής Μόχλευσης: Καθαρός Δανεισμός (συμπεριλαμβανομένου των μισθώσεων)/Συνολικά Απασχολούμενα Κεφάλαια (Καθαρός Δανεισμός + Ιδία Κεφάλαια)
*Δείκτης Φερεγγυότητας είναι η ικανότητα μιας εταιρείας να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις, κυρίως σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Όσο μεγαλύτερος ο εν λόγω δείκτης, τόσο περισσότερο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της η εταιρεία.
*EV/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας μιας εταιρείας με βάση τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων, και αποσβέσεων). Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμοδείκτης EV/EBITDA τόσο υπερτιμημένη μπορεί να θεωρηθεί μια εταιρεία, ενώ όσο χαμηλότερος τόσο υποτιμημένη (κάτω του 8x).
*EV/Sales: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης αποτυπώνει την αξία μιας επιχείρησης με βάση τις πωλήσεις της. Όσο χαμηλότερος είναι ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης τόσο πιο υποτιμημένη θεωρείται η εταιρεία. Ένας υψηλός δείκτης EV/Sales, μπορεί να σημαίνει ότι οι επενδυτές πιστεύουν ότι οι μελλοντικές πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ ένας χαμηλός δείκτης EV/Sales ότι οι μελλοντικές προοπτικές των πωλήσεων δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Συνήθως ο αριθμοδείκτης EV/Sales κινείται μεταξύ του 1x και του 3x.
*Καθαρός Δανεισμός/EBITDA: Ο εν λόγω αριθμοδείκτης δείχνει πόσα χρόνια θα χρειαζόταν μια εταιρεία να αποπληρώσει το χρέος της εάν το καθαρό χρέος και το EBITDA διατηρούνταν σταθερά. Επίσης, λαμβάνει υπόψιν την ικανότητα μιας εταιρείας να μειώσει το χρέος της, Ο συγκεκριμένος αριθμοδείκτης, συνήθως όταν είναι υψηλότερος του 4 αποτελεί προειδοποίηση, κι αυτό διότι μια εταιρεία είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να διαχειριστεί το χρέος της, και συνεπώς λιγότερο πιθανό να αναλάβει επιπλέον χρέος που απαιτείται για την ανάπτυξη της.
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.