Προσέξτε καλά λοιπόν, έχετε 3 χρόνια να το αλλάξετε…- Ανοχή τέλος

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ σε άρθρο σε forum από άνθρωπο ιδιαίτερα κατηρτισμένο στις απόψεις που σε καθημερινή σχεδόν βάση καταθέτει

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Όσον αφορά τα του οίκου μας αυτά θεωρώ είναι τα αίτια της τιμωρίας των πολιτών προς το πρώτο κόμμα:

1. Αιφνιδιασμός του εκλογικού σώματος με την επιβολή της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας και τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλόφιλων:
Η επιβολή νέων κοινωνικών πολιτικών, ειδικά αυτών που αφορούν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, μπορεί να δημιουργήσει αντιδράσεις από πιο συντηρητικά τμήματα του εκλογικού σώματος. Η ξαφνική αλλαγή μπορεί να ερμηνευτεί ως αιφνιδιασμός, προκαλώντας δυσαρέσκεια.

2. Φοροεπιδρομή νόμου Χατζηδάκη εναντίον των ελεύθερων επαγγελματιών που ανέδειξαν τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2023:
Οι φορολογικές αυξήσεις και οι νέοι νόμοι που επιβάλλουν περισσότερα οικονομικά βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες μπορεί να θεωρηθούν άδικες, ειδικά αν αυτοί οι επαγγελματίες συνέβαλαν σημαντικά στη νίκη της ΝΔ το 2023. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε απογοήτευση και απομάκρυνση από το κόμμα.

3. Ακρίβεια στα τρόφιμα. Λάδι και γάλα είναι ακριβότερα από τον μέσο όρο Ευρωπαϊκών χωρών:
Η αύξηση των τιμών στα βασικά τρόφιμα δημιουργεί άμεσο οικονομικό πρόβλημα για τους πολίτες, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητά τους και οδηγώντας σε δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση που θεωρούν υπεύθυνη.

4. Κόστος ενέργειας. Η βιαστική κίνηση της κυβέρνησης να επιβάλει την κατάργηση χρήσης άνθρακα πριν το κάνει η Γερμανία αύξησε το κόστος παραγωγής ρεύματος σε επαγγελματίες και νοικοκυριά, κόστος πράσινης ενέργειας:

  • Οι βιαστικές αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και εναλλακτικές λύσεις μπορεί να αυξήσουν το κόστος της ενέργειας. Αυτό επιβαρύνει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις, προκαλώντας γενική δυσαρέσκεια.

5. Το δυστύχημα στα Τέμπη και η εξακολούθηση ισχύος του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Υπουργοί και βουλευτές δεν τιμωρούνται ποτέ για τα εγκλήματα που κάνουν:
Τα σοβαρά ατυχήματα όπως αυτό στα Τέμπη, σε συνδυασμό με την αίσθηση ατιμωρησίας των κυβερνητικών στελεχών, ενισχύουν την αίσθηση αδικίας και αναξιοκρατίας, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση.

6. Ακριβό κόστος μετακίνησης καθώς τα προϊόντα πετρελαίου και συγκεκριμένα η βενζίνη είναι από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη, αν λάβεις μάλιστα υπόψη πως οι μισθοί είναι χαμηλοί:
Το υψηλό κόστος καυσίμων σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς δημιουργεί οικονομική πίεση στους πολίτες, μειώνοντας την αγοραστική τους δύναμη και αυξάνοντας τη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση.

7. Το ινστιτούτο του καταναλωτή και η επιτροπή ανταγωνισμού απαρτίζονται από καρεκλοκένταυρους που δεν προστατεύουν τον πολίτη από πρακτικές αισχροκέρδειας:
Η αναποτελεσματικότητα των θεσμών που υποτίθεται ότι προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών δημιουργεί την αίσθηση ότι οι πολίτες είναι απροστάτευτοι απέναντι σε πρακτικές αισχροκέρδειας, αυξάνοντας την απογοήτευση και την κριτική προς την κυβέρνηση.

8. Το να εφαρμόζεις πρακτικές και να νομοθετείς νόμους που προκαλούν άσχημα την εκλογική σου βάση κραδαίνοντας το 41% που πήρες στις εκλογές:
Η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στις ανάγκες και τις ανησυχίες της εκλογικής βάσης, σε συνδυασμό με την επίκληση των παρελθοντικών εκλογικών επιτυχιών, μπορεί να θεωρηθεί αλαζονική στάση, απομακρύνοντας τους ψηφοφόρους.

9. Η αριστερή ατζέντα της ΝΔ όσον αφορά το μεταναστευτικό:
Η υιοθέτηση πιο φιλελεύθερων πολιτικών σχετικά με τη μετανάστευση, όπως η αποδοχή μεγαλύτερων αριθμών μεταναστών ή η βελτίωση των δικαιωμάτων τους, μπορεί να δυσαρεστήσει το συντηρητικό τμήμα του εκλογικού σώματος, το οποίο ενδεχομένως να επιζητά πιο αυστηρές πολιτικές στο μεταναστευτικό ζήτημα. Αυτή η δυσαρέσκεια μπορεί να οδηγήσει σε απομάκρυνση ψηφοφόρων προς άλλες πολιτικές δυνάμεις που προωθούν πιο αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές.

Προσέξτε καλά λοιπόν, έχετε 3 χρόνια να το αλλάξετε αν δεν θέλετε να πάτε σπίτια σας!

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ

matra simca

Στο forum του BN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο