Προσφορά πάνω από 1 δισ. ευρώ στο ομόλογο της Mytilineos

Στο κάτω όριο (4%) διαμορφώθηκε το επιτόκιο, ενώ η εταιρεία άντλησε 500 εκατ. ευρώ. Σε ιδιώτες επενδυτές κατανεμήθηκε το 91,2% των ομολογιών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο της Mytilineos. Η εταιρεία άντλησε 500 εκατ. ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4% ή στο χαμηλότερο επίπεδο του εύρους.

Η ανακοίνωση

Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «Τράπεζα Eurobank Α.Ε.», η «ALPHA Τράπεζα A.E.», η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ανώνυμος Εταιρεία», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.» («Εταιρεία») προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 06.07.2023, ανακοινώνουν ότι διατέθηκαν συνολικά 500.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη («Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €500 εκατ.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,00% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,00% ετησίως. Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

α) 456.000 Ομολογίες (91,2% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και

β) 44.000 Ομολογίες (8,8% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο